Florentiinid ehk krõbisevad pähkli-puuviljaküpsised

Jaga retsepti

 Mõnusad krõmpsud küpsised, millele annab kergelt jõuluse maitsenüansi kardemon.


Koostisosad: 

50 g võid

50 g tumedat muscovado suhkrut

50 g heledat siirupit

50 g jahu

75 g kuivatatud jõhvikaid, hakitud peenemaks

50 g kreekapähkleid, hakitud peenemaks

0,25 tl kardemoni

pisut soola


Kuumuta ahi 180 C juurde.

Pane siirup, suhkur ja siirup potti ning kuumuta kuni suhkur on sulanud. Lisa kõik muud koostisosad ja sega ühtlaseks taignaks.

Jaga tainas 18-ks osaks ja pane need küpsetuspaberiga kaetud ahjupannidele. Jäta pallide vahele piisav vahe, et nad kuumusega ahjus kokku ei sulaks.

Küpseta 8-10 minutit või kuni küpsised on kuldpruunid. Tõsta ahjust välja jahtuma ning lase pannil jahtuda ca 5 minutit ning siis tõsta küpsised restile jahtuma.

Jahtunud küpsised võid soovi korral katta ka šokolaadi glasuuriga.

vaata veel:

Eelroad

Juustusnäkid avokaado-jogurti dipiga

ca 10 snäkki Juustusnäkid  Koostisosad: 2 munavalget 2 dl Valio Cheddari riivitud juustu 0,5 tl suitsupaprika pulbrit 1. Sega juust,

Eelroad

Sojakastmes marineeritud munad forellimarjaga

Vabariigi aastapäevaks sain inspiratsiooni Aasiast. Originaalis on need sojakastmes marineeritud munad (Shoyu Tamago), milles munakollane on veel pisut voolav. Selles