Mõnus vürtsikas kapsas, mis sobib iga jõuluprae kõrvale ning minu meelest eriti pardiliha kõrvale.
Koostisosad:
ca 800 g peeneteks ribadeks hakitud punast kapsast
1 sibul, hakitud peeneks
5 küüslauguküünt hakitud peeneks
1 – 2 tšillikauna sõltub kui vürtsikat kapsast soovid, hakitud peeneks
80 g heledat muscovado suhkrut
120 g Balsamico äädikat
Pisut võid praadimiseks
maitsestamiseks soola
Prae pannil võis sibulat, tšillit (lisa esialgu vähem) ja küüslauku, kuni need on muutunud läbipaistavaks. Lisa pannile muscovado suhkur ja kuumuta mõni minut.
Nüüd lisa pannile balsamico ja keeda keskmisel kuumusel kuni moodustub mõnus siirupine vedelik pannile. Lisa punane kapsas ning hauta pannil keskmisel kuumusel kuni vedelik aurustub ning kapsas jääb ilus läikiv ning on ühtlaselt siirupine ning pisut kleepuv.
Maitsesta soolaga ja soovi korral lisa veel tšillit.
Serveeri soojalt.