Punane kapsas tšilli, balsamico ja heleda muscovado suhkruga

Jaga retsepti

 Mõnus vürtsikas kapsas, mis sobib iga jõuluprae kõrvale ning minu meelest eriti pardiliha kõrvale.

Koostisosad:

ca 800 g peeneteks ribadeks hakitud punast kapsast

1 sibul, hakitud peeneks

5 küüslauguküünt hakitud peeneks

1 – 2 tšillikauna sõltub kui vürtsikat kapsast soovid, hakitud peeneks

80 g heledat muscovado suhkrut

120 g Balsamico äädikat

Pisut võid praadimiseks

maitsestamiseks soola


Prae pannil võis sibulat, tšillit (lisa esialgu vähem) ja küüslauku, kuni need on muutunud läbipaistavaks. Lisa pannile muscovado suhkur ja kuumuta mõni minut. 

Nüüd lisa pannile balsamico ja keeda keskmisel kuumusel kuni moodustub mõnus siirupine vedelik pannile. Lisa punane kapsas ning hauta pannil keskmisel kuumusel kuni vedelik  aurustub ning kapsas jääb ilus läikiv ning on ühtlaselt siirupine ning pisut kleepuv.

Maitsesta soolaga ja soovi korral lisa veel tšillit.

Serveeri soojalt.



vaata veel:

Eesti sünnipäev

Moorapead

Nostalgilised moorapead.Retsepti leidsin siit:http://maakodu.delfi.ee/…/retsept-nostalgiahongulised-maius… Kaunistuseks rukkilille õielehed ja kreemi sisse konjaki asemel tubli ports Vana Tallinna likööri ja ongi valmis