Sibulavorstid lambasooles

Jaga retsepti

Isetehtud vorstid, mis praadides muutuvad krõbedaks ning vorst on mõnusalt sibulaitseline. 

Vorstide jaoks läheb vaja:

1 kg seakaelakarbonaadi

350 g suitsuseapõske, ilma kamarata

25 g soola

75 g praetud/ röstitud sibulatükke

1 tl jahvatatud musta pipart

160 ml jäävett

Ettevalmistatud lambasoolikaid

Tükelda seakaelakarbonaad ja seapõsk parajateks tükkideks, et saaksid selle läbi hakklihamasina ajada. Kasuta hakklihamasinal keskmise suurusega sõela. Enne liha ning seapõse hakklihamasinasse panekut pane see sügavkülma 15 minutiks.

Lisa hakklihale sool, sibul, must pipar ja jäävesi ning sõtku segu ca 3-5 minutit, kuni saad ühtlase keepuva massi. Seda võid teha käsitsi aga mina kasutasin köögikombaini, siis oli veidi lihtsam. Kõik vorstitaigna koostiosad peaksid olema võimalikult külmad.

Täida ettevalmistatud seasoolikad vorstiseguga ning vormi sobiva suurusega vorstid (mina sidusin vorstid nööriga aga võid vorstid ka keerutada sobivasse suurusesse).

Pane valmis vorstid külmkappi maitsestuma üheks ööpäevaks ning siis võid osa valmistada kohe ning osa vorste sügavkülmutada.

Küpseta vorstid ahjus 220 C juures. Kõrvale serveeri värsket leiba ja maitseelamus ongi garanteeritud.

 

 

 

 

 

 

vaata veel:

Eelroad

Ahjupannkook kukeseentega

Kukeseeni võib sättida omleti ja lahtise piruka sisse, kuid suviseks lõunaks või õhtueineks võib pärast seenelkäiku teha ka ahjupannkooki. 2

Eesti sünnipäev

Tatrapätsikesed praetud kiluga

Selle retsepti teeb eriliseks pätsikestes kasutatud keedetud tatar, mis annab pätsikestele mõnusa konsistentsi ning praetud vürtsikilu, mis on kergelt krõbe