Selle aasta toidu väljakutse seitsmendaks koostiosaks on Vikingite suitsusool (Viking smoked salt).
Suurepärane retsept, mis pärineb Viikingitelt ja taasavastati tänu õnnelikule juhusele. See peenikese struktuuriga suitsumaitseline sool on suurepäraseks lisandiks Gratin Dauphinoisile (kartulivorm), munaroogadele ja värskele krõmpsuvale salatile.
Koostisosad:
sool, must pipar, sibul, suitsuaroom, dekstroos, kurkum.
Täna valmistame ühe mõnusa seemne omleti koos Vikingit suitsusoolaga
Vaja läheb:
3 muna
3 spl vett
100 g pruune šampinjone
1 sibul
1 väike tomat
2 viilu soola
1 tl Vikingite suitsusoola
võid ja toiduõli praadimiseks
peoga hakitud rohelist sibulat
Tükelda sibul, šampinjonid ja tpmat ning prae need pannil võis kergelt pruuniks. Tõsta paretud seened ja köögiviljad taldrikule.Klopi munad lahti ja lisa vesi, roheline sibul ning suitsusool. Klopi ühtlaseks. Prae omletti pannil võis ainult ühelt poolt kaane all. Kui omlett on ka pealmiselt küljet peaaegu hüübinud, siis lisa seente-köögiviljasegu ja juust ning murra omlett pooleks. Kaunista rohelise sibulaga ning serveeri kohe. Lisandina võid pakkuda võis praetud saia.