Kerge kohupiima- marjatarretis

Jaga retsepti

 

Kogus 4-le

Valmistamisaeg ca 20 minutit+ tarretamiseks ca 2 tundi 


Kohupiimatarretise koostisosad:

200 g Hüva lahjat kohupiima vaniliiniga

100 g 10% hapukoort

0,5 tl vanillisuhkrut

0,5 tl želatiini+ 2 sl külma vett

 Marjatarretise koostisosad:

200 g külmutatud marju (vaarikaid ja musti sõstraid)

3 spl suhkrut

0,5 tl vanillisuhkrut

1 tl želatiini+ 2 sl külma vett

 

Kohupiimatarretise valmistamiseks sega kohupiim hapukoorega ning lisa vanillisuhkur.

Lisa želatiinile vesi ja lase punduda ca 10 minutit. Sulata želatiini-vee segu vesivannil ühtlaseks. Lase želatiinisegu jahtuda enne kohupiimale lisamist.

Sega kohupiim ja želatiinisegu ning jaga saadud segu nelja magustoidupokaali.

Lase kohupiimal külmkapis tarduda ca 30 minutit.

 

Samal ajal valmista marjatarretis. Pane külmutatud marjad potti ja lisa suhkur ning vanillisuhkur. Keeda ca 5 minutit. Lisa želatiinile vesi ja lase punduda ca 10 minutit. LIsa želatiini-vee segu potti marjade juurde ja keeda veel mõni minut. Tõsta pott tulelt ja lase tarretisel jahtuda toatemperatuurile. Tõsta marjatarretis kohupiimatarretise peale ja lase külmkapist tarduda ca 1,5 tundi.

 

Serveerimisel kaunista magustoit soovi korral tuhksuhkru ja granaatõunaseemnetega.

Retsept valmis koostöös Coop-iga. 

 


vaata veel:

Eelroad

Focaccia ja pesto

Toskaana toidureis nr.19 Seekord siis saia lainel. Focaaccia on lihtne valmistada ja see meeldib kõigile. Seekordne retsepti versioon karamelliseeritud sibulatega.

Eelroad

Ahjupannkook kukeseentega

Kukeseeni võib sättida omleti ja lahtise piruka sisse, kuid suviseks lõunaks või õhtueineks võib pärast seenelkäiku teha ka ahjupannkooki. 2