Keefirisupp

Jaga retsepti

Mõnus külm suveks nii suveks kui talveks.

Kogus on mõeldud neljale. 

Tegin seda suppi pisut teistmoodi, kuna mulle meeldib kui köögiviljad on krõmpsud. Seetõttu tegin ma valmis peedi-keefiri püree ning serveerin seda värskelt lõigatud köögiviljadega ning keedumunaga. Aga väga hästi sobib ka kui segada kõik köögiviljad supivedelikuga.

Vaja läheb:

500 ml Alma keefiri

1 väike kurk

mõned redised

2 keedetud muna

3 keedetud peeti

rohelist sibulat

kirsstomateid

lehtpeterselli

1 küüslauguküüs

maitseks soola, musta jahvatatud pipart

Lõika kaks kooritud väiksemat keedupeeti väiksemateks tükkideks ja püreesta koos küüslauguküünega blenderis ühtlaseks massiks. Lisa keefir ja blenderda kuni saad ühtlase segu. Maitsesta supivedelik soola ja pipraga. Aseta segu külmkappi maitsestuma ca 30 minutiks.

Samal aja tükelda köögiviljad, maitseroheline ja muna suupärasteks tükkideks ja  säti need kaunilt neljale supitaldrikule. Kalla taldrikupõhja supp ja raputa peale seemneid. Serveeri suppi kohe.

Võid segada kõik supi koostisosad kokku ja serveerida suppi juba segatult.

Retsept valmis koostöös Valio Eesti AS-iga




vaata veel:

Eesti sünnipäev

Röstitud räimedega salat

Mõnus kerge salat, mis sobib hästi tähistamaks Eesti sünnipäeva.  Koostisosad: 300 g (värskeid) pisikesi kartuleid 300 g puhastatud räimefileed +