Lumise kattega puuviljasai mandli- ja kaerajahuga

Jaga retsepti

Üks väga vahva retsept, milles on mõnusalt palju kuivatatud puuvilju ja marju ning ka päevalilleseemneid. Võrdsetes osades on lisatud ka mandlijahu, kaerajahu ning nisujahu.

Valge suhkruglasuur annab mõnusa valge lumise ilme ning armsa nüansi annavad ka suhkrustatud mandariiniviilud ja röstitud mandlilaastud.

Koostisosad:

2 muna

100 g datleid

3 spl suhkrut

300 g rjaženkat

1 tl soola

40 g õli

100 g kaerajahu

100 g mandlijahu

100 g nisujahu

2 tl küpsetuspulbrit

100 g kuivatatud jõhvikaid

100 g päevalilleseemneid

150 g õunatükke


Suhkruglasuur:

150 g tuhksuhkrut

1 spl piima+ 1 spl mandariinimahla


Suhkrustatud mandariiniviilud:

30 g suhkrut

15 g vett

4 mandariiniviilu

Kaunistamiseks röstitud mandlilaaste

Kalla pooleks lõigatud kuivatatud datlitele keev vesi ja lase seista ca 15 minutit.

Sega munad suhkru ja soolaga. Lisa rjaženka ja õli ning sega ühtlaseks. Sega omavahel jahud ja küpsetuspulber ning lisa saadud segu taignale. Kõige lõpuks lisa datlid, jõhvikad, õunatükid ja päevalilleseemned. Sega tainas ühtlaseks ning kalla see küpsetuspaberiga vooderdatud leivavormi.

Küpseta saia ahjus 200 C juures kuni 60 minutit. Saia küpsust kontrolli puust tikuga.

Glasuuri valmistamiseks sega tuhksuhkur piima ja mandariinimahlaga, kuni saad paksu glasuuri. Vajadusel lisa veel veidi piima. Määri saadud glasuur veel soojale saiale.

Suhkrustatud mandariiniviilude valmistamiseks lisa potti suhkur ja vesi ning lase suhkrul sulada nind siirupil keema tõusta. Lisa mandariiniviilud ja kuumuta neid siirupis madalal kuumusel ca 15 minutit. Vahepeal pööra päris mitu korda mandariiniviiludel poolt, et siirup kataks ilusti mõlemad pooled.

Tõsta valmis mandariiniviilud küpsetuspaberile jahtuma.

vaata veel:

Eelroad

Focaccia ja pesto

Toskaana toidureis nr.19 Seekord siis saia lainel. Focaaccia on lihtne valmistada ja see meeldib kõigile. Seekordne retsepti versioon karamelliseeritud sibulatega.

AASTA 2019 TOIDUREIS

Khao Soi

Toidureis on jõudnud Taisse. Tai toit on üsna tuttav ka meile, kuna palju eestlased on Taid külastanud. Siin on retsept