Graavilõhe peediga

Jaga retsepti

Mõnus soolane amps lõhest, mis ei ole ainult maitsev vaid on ka silmale ilus vaadata.

Koostisosad:

1 kg lõhefilee kohta läheb vaja:

40 g suhkrut

60 g jämedat meresoola

30 ml külma viina

150 g peenikese riiviga riivitud keedetud punapeeti.

1 tl jahvatatud musta pipart.

 

Võta ilus lõhefilee, suurusega ca 1 kg ning puhasta see luudest.

Sega kokku sool, suhkur, viin, must pipar ja peet. Võta lõhefilee ja pane see mitmekordse toidukile peale. Määri filee peale peedisegu ning mässi kala õhukindlat toidukilesse ning aseta 24 tunniks külmkappi maitsestuma.

Võta külmkapist ja fileeri ning serveeri musta leivaga. Hästi sobib ka haputaigna sai.

Serveeri koos kirsstomatite, keedetud vutimunade ning hernevõrsetega.

Imeliselt värviline roog.

 

 

 

vaata veel:

Eelroad

Sojakastmes marineeritud munad forellimarjaga

Vabariigi aastapäevaks sain inspiratsiooni Aasiast. Originaalis on need sojakastmes marineeritud munad (Shoyu Tamago), milles munakollane on veel pisut voolav. Selles