Graavilõhe peediga

Jaga retsepti

Mõnus soolane amps lõhest, mis ei ole ainult maitsev vaid on ka silmale ilus vaadata.

Koostisosad:

1 kg lõhefilee kohta läheb vaja:

40 g suhkrut

60 g jämedat meresoola

30 ml külma viina

150 g peenikese riiviga riivitud keedetud punapeeti.

1 tl jahvatatud musta pipart.

 

Võta ilus lõhefilee, suurusega ca 1 kg ning puhasta see luudest.

Sega kokku sool, suhkur, viin, must pipar ja peet. Võta lõhefilee ja pane see mitmekordse toidukile peale. Määri filee peale peedisegu ning mässi kala õhukindlat toidukilesse ning aseta 24 tunniks külmkappi maitsestuma.

Võta külmkapist ja fileeri ning serveeri musta leivaga. Hästi sobib ka haputaigna sai.

Serveeri koos kirsstomatite, keedetud vutimunade ning hernevõrsetega.

Imeliselt värviline roog.

 

 

 

vaata veel:

Eelroad

Lehtkapsa (kale) pesto

Pesto on mõnus ja suvine määre, mida saab teha peaaegu kõigest, mida aias leidub. Seekord  valmistasin pesto lehtkapsast. Vaja läheb:

Eelroad

Kukeseenepirukas

Suvine kukeseene pirukas, mis on mõnusalt maitseküllane ja kergeks kõhutäiteks. Vaja läheb: Tainas: 125 ml piima 13 g värsket pärmi