Selle aasta toidu väljakutse üheksandaks koostiosaks on Timur berry ehk Timuri pipar. See on väga haruldane piprasort, mida kasvatatkse Nepaali mägedes. Pipral on unikaalsed tsitruselised ja puidused maitsenüansid. Kasuta purustatud pipart või kasuta terveid piprateri oma toidule maitse andmiseks. See annab mõnusa maitse koorikloomadele, kalale ja šokolaadist dessertidele.
Koostisosad: Zanthoxylum armatum
Sellest piprast valmistame ühe kitsejuustuga pizza.
Pizza taigen
Sellest kogusest saad 2 õhukest 35 cm läbimõõduga pizzat.
1 pakk kuivpärmi
240 ml sooja vett
420 g jahu+ veel sõtkumiseks
2 sl oliivõli
1 tl soola
Sega pärm veega. Lisa see soolaga segatud jahule ning lisa veel oliivõli. Sega ühtlaseks ja sõtku taigent kuni 5 minutit. Pane taigen õlitatud kaussi ja kata kauss toidukilega. Pane kauss sooja kohta ja lase taignal kerkida kahekordseks.
Pitsakate:
100 g pestot päikesekuivatatud tomatitest
100 g 30%-st hapukoort
120 g pehmet kitsejuustu
10 Timuri pipratera, purustatud
Rucola lehti, avokaadot
Jaga taigen kaheks võrdseks osaks ning rulli taigen kaheks õhukeseks 35 cm läbimõõduga ringiks. Jäta ringid seisma 15-20 minutiks.
Kuumuta ahi 260 C-ni.
Määri pitsapõhjadele pesto ja hapukoor. Murenda kitsejuust ja puista pitsale. raputa peale purustatud Timuri pipraterad.
Pane ahju ca 10 minutiks. Võta pizza ahjust ja puista peale rucola ja avokaado ning serveeri pizza kohe.