Selle aasta toidu väljakutse kuuendaks koostiosaks on Voastsiperifery pipar.
Selle pipra liaanid kasvavad Madagaskari metsade keskel ja võivad ulatuda 10 meetri kõrgusele. Puhas, unikaalne ja lausa sõltuvust tekitav vürts, mille maitse juures annavad tooni puidused, lillelised ja tsitruselised noodid.
Koostisosad: Piper borbonense.
Sellest erilisest piprast valmistame ühe mõnus šokolaadi mousse.
Vaja läheb:
20 g võid
250 ml vahukoort
1 sl suhkrut
3 munakollast
3 munavalget
200 g tumedat šokolaadi
näpuotsaga purustatud Voastsiperifery pipart
Kaunistuseks:
Suhkruga vahustatud vahukoort ja kokteilikirsse.
Sulata vesivannil šokolaad ja või kuni saad ühtlase segu. Lisa munakollased ja pipar ning sega ühtlaseks.
Vahusta munavalged kergeks vahuks. Lisa suhkur ning vahusta kuni saad tugeva vahu.
Vahusta vahukoor.
Sega ettevaatlikult šokolaadi hulka vahustatud munavalged ning seejärel ka vahustatud koor.
Pane segu magustoidupokaalidesse ning jahuta külmkapis kuni mousse on tardunud. Serveeri koos vahukoore ja kokteilikirssidega.