2022 toiduväljakutse retsept nr. 3- Mapuche Indian Mix

Jaga retsepti

Selle aasta toidu väljakutse kolmandaks koostiosaks on Mapuche Indiaanlaste segu ( Mapuche Indian Mix).

Nimi Mapuche tuleb sõnadest “mapu”- mis tähendab “maad” ning sõnast “che”, mis tähendab “inimesi”. Kuivatatud tšilli pipraid, koriandrit ja soola kasutatutakse Mapuche Indiaanlaste segu ( Mapuche Indian Mix) traditsionaalses retseptis. Vürtsikus plahvatab ja vabastab imelised suitsumaitsete lained.

Mapuche Indiaanlaste segu (Mapuche Indian Mix) koostisosad:

kuivatatud punane tšilli, koriandri seemned, sool.

Täna valmistame sellest maitseainesegust porgandikotletid vürtsika majoneesiga.

Vaja läheb: 

3 pogandit (kaal ca 400 g), riivitud
2 spl röstitud seesamiseemneid
soola ja pipart
2 muna
20 g maisitärklist
30 g nisujahu
100 g  riivitud juustu
praadimiseks toiduõli
100 g majoneesi
0,5 tl Mapuche Indiaanlaste segu
Riivi porgand jämeda riiviga. Sega omavahel jahu, seesamiseemned ja maisitärklis.
Lisa riivitud porgandile jahude segu, munad ning juust. Sega ühtlaseks taignaks ning maitsesta soola ja pipraga. Vormi väikesteks suupärasteks kotlettideks.
Prae kuumal pannil kotletd mõlemalt poolt kuldpruuniks ja serveeri kuumalt koos majoneesikastmega.
Kastme valmistamiseks lisa majoneesile 0,5 tl Mapuche Indiaanlaste segu ning lisa vajadusel soola.
 

 

 

vaata veel:

Eelroad

Suvikõrvitsa snäkid tšilli-mee dipiga

Mõnusad suvikõrvitsa snäkid veidi vürtsise dipiga. Koostisosad: 3 väiksemat suvikõrvitsat (kaal ca 1 kg), riivitud  2 spl röstitud seesamiseemneid soola