2022 toiduväljakutse retsept nr. 1 – Fleur de sel with grilled spices

Jaga retsepti

Esimene põnev koostisosa, mida selle aasta toiduväljakutsel kasutame on Fleur de sel grillitud vürtsidega.

 

Fleur de sel on haruldane ning kallis meresool, mis on pärit Prantsusmaa teatud piirkondadest. Prantsuse keelest tõlgituna on soola nimeks Lillesool. See on delikaatne/õrn, helbeline ja sobib suurepäraselt lisamiseks toitude just enne nende serveerimist.
 
Fleur de sel on maitsestatud grillitud vürtsidega ja anab suurepärase täiendava maitsenüansi sinu toitudele.
Koostisosad: Fleur de sel, grillitud vürtsid (seesamiseemned, koriander, küüslauk, vürtsköömen, apteegitill).
 
Fleur de sel´i kasutame täna ühe mõnusa kanaroavalmistamiseks.
 
Vaja läheb:
600 g õrnsoolatud broilerikintsuliha ( ca 6 kintsu)
1 sibul
400 g pruune šampinjone
400 g vahukoort
purustatud musta pipart
toiduõli praadimiseks
maitserohelist-tüümiani
jahu kana paneerimiseks
1 tl Fleur de sel grillitud vürtsidega
 
Hõõru broilerikintsud soola ja purustatud musta pipraga
Pane pannile toiduõli ning prae pannil jahuga paneeritud broilerikintsud mõlemalt poolt kuldpruuniks. Tõsta kintsud pannilt taldrikule.
 
Puhasta sibul ning tükelda väikesteks tükkideks. Puhasta seened ning viiluta.
Pane pannile toiduõli ning prae sibulat ja seeni pannil kuni need on mõnusalt pruunikad. 
 
Tõsta pannile tagasi broilerikintsud ning lisa vahukoor. Hauta kintse pannil kuni need on mõnusalt pehmed, see võtab aega ca 5 minutit.
 
Tõsta kana koos kastmega serveerimisalusele ning raputa toidule vahetult enne serveerimist 1 tl  Fleur de sel grillitud vürtsidega. Serveeri kohe koos keedetud köögiviljadega.

 

 

vaata veel:

Eelroad

Scotch eggs

Traditsionaalne Šoti toit, mis sobib hästi lihavõttepühade lauale. Minule meeldib selline variant, milles munakollane on veel mõnusalt vedel, mis tekitab