Jaga retsepti

Mahlased rullsaiad must sõstarde ja toorjuustuglasuuriga.

Taigna koostisosad:
25 g pärmi
1 sl suhkrut
250 ml piima
1 tl soola
50 ml õli
375 g jahu + pisut sõtkumiseks
Täidis:
150 g musti sõstraid
120 g muscovado suhkrut
1 spl maisitärklist
100 g võid
Määrimiseks 1 muna.
Sega suhkur pärmiga ja lisa käesoe piim. Lisa sool ja õli. Jahu lisa kahes osas, vahepeal taigent korralikult segades. Pane taigen jahuga ülepuistatud lauale ja sõtku mõni minut. Taigen peab olema mõnusalt pehme ja elastne. Vajadusel lisa jahu.
Pane sõtkutud taigen õlitatud kaussi ja kata toidukilega. Lase taignal kerkida soojas kohas ca 1-1,5 tundi või kuni taignakogus on kahekordistunud.
Sega või ja muscovado suhkur.

Rulli kerkinud tainas laual ristkülikukujuliseks tükiks ja määri taignale ühtlaselt või-suhkrusegu. Puista peale maisitärklisega segatud mustad sõstrad.
Keera taigen rulli alustades taignatüki lühemast servast. Suru rullimise ajal rulli tihedalt kokku.  Lõika rull kaheksaks tükiks ja aseta need ahjuplaadile.
Jäta iga rulli ümber ca 1,5 cm vaba ruumi, et saiad saaksid mõnusalt kohevaks kerkida. Lase rullidel kerkida ca 30 minutit.  Enne ahjupanekut määri rulle pealt munakollase- ja veeseguga.
Küpseta rulle ahjus 180 C juures ca 20 minutit, kuni rullid on pealt ja alt mõnusalt pruunikad.

Toorjuustu glasuuri jaoks läheb vaja:

50 g toorjuustu

100 g tuhksuhkrut

Sega tuhksuhkur toorjuustuga ühtlaseks glasuuriks. Määri soojadele saiadele, kaunistuseks võid lisada mõne musta sõstra.



vaata veel:

Coop

Leiva-pähklitort mustade sõstardega

Mõnus tort Eesti pidupäevaks. Tort sisaldab  rukkileiba ja sarapuupähkleid. Kreemiks mõnus kreemjas toorjuust ja veidi vahukoort ning lisaks ka mustad