Киевский торт

Jaga retsepti

Kiievi tordi retsepti võtsin internetist sellelt aadressilt:

https://gotovim-doma.ru/recipe/8551-kiyevskiy-tort

ja see tort peaks olema ikka täielik klassika aga mina seda ei mäleta. Aga retsept kõlas nii hästi, et kindlasti otsustasin proovida. Tegelikult otsisin klassikalist tordiretsepti, mida vanaemale 80- ndaks sünnipäevaks valmistada. Ja mis seal salata sai ikka tõesti hea:)

Koostis:

Munavalgete vahustamiseks:

4 munavalget 

85 g suhkrut

Pähkli-jahusegu jaoks:

75 g suhkrut

10 g vanillisuhkrut

35 g jahu

110 g metspähklijahu

Sellest kogusest saad 3 tordipõhja (läbimõõduga 18 cm)

Šarlottkreemi jaoks:

125 ml piima

0,25 tl soola

90 g suhkrut

3 munakollast

180 g võid

3 spl konjakit

1 spl kakaod


Tordipõhjade valmistamine:

Rösti pähklid ning jahvata need jahuks. Sega pähklijahu, vanillisuhkru ja jahuga.

Vahusta munavalged ning hakka vaikselt lisama suhkrut. Vahusta kuni saada tugeva vahu. Lisa vahule pähkli-jahusegu ning sega ettevaalkult ühtlaseks taignaks.

Pane küpsetusplaatidele küpsetuspaber ning kasutades tordivormirõngast (läbimõõt 18 cm) tee kolm ühesugust tordipõhja. Küpseta 110 C pöördõhu juures ca 1 tundi ja 50 minutit. Jäta valmis koogipõhjad  välja lülitatud ahju kuivama.

Šarlottkreemi valmistamine:

Sega munakollased, soola, suhkru ja piimaga. Kuumuta kuni vaiksel tulel keemiseni (kogu aeg segades) ja jahuta. Segu peab olema kergelt paksenenud. Kurna saadud siirup läbi sõela.  Vahusta toasoe või kuni saad heleda vahu. Lisa munakollase siirup. Maitsesta konjakiga. 

Lõika tordipõhjade servad ühtlaseks. Lõikamisel tekkinud puru kasuta hiljem ära tordi külgede kaunistamiseks. Tordi kokkupanekuks määri kreem tordipõhjade vahele, külgedele ja peale. 

Ülejäänud kreemile lisa kakao ning kaunista sellega tort. Minu üritasin teha roose.

Kaunista tort vastavalt oma soovile.

Lase tordil enne serveerimist seista külmkapis vähemalt 6 tundi.

vaata veel:

Eelroad

Scotch eggs

Traditsionaalne Šoti toit, mis sobib hästi lihavõttepühade lauale. Minule meeldib selline variant, milles munakollane on veel mõnusalt vedel, mis tekitab