Winter pears in Vino Nobile

Jaga retsepti

Toskaana toiduretsept nr. 37

Mõnus talvine magustoit.

Vaja läheb:

6 pirni, tugevat, kooritud ja koos varrega

40 ml sidrunimahla

240 ml punast veini

50 g suhkurt

1 tl vanillisuhkrut

50 g punaseid sõstraid

3- 4 tk nelki

Lõika pirnide alt väike viil nii, et pirnid püsiksid püsti. Pane potti pirnid ja kalla peale sidrunimahl ning punane vein. Lisa suhkrud, sõstrad ja nelk. Lase poti sisul keema tõusta. Pane potile kaan peale ja hauta ca 30 minutit keskmisel kuumusel kuni pirnid on pehmed. Keemise ajal keera pirnidel poolt, et kõik pirnid läheksid ühtlaselt pehmeks.

Serveeri pirne tilgutades neile peale veini- ja sidrumahla siirupit ning lisades törtsukese vahukoort.

vaata veel:

Eelroad

Peekoniga vorstikesed

Jõulune roog, mis on mõnus igasse jõuluõhtusööki. Imelihtne valmistada.  Vaja läheb: 8 tk Rakvere Lihakas ahjuvorsti seasooles 8 rosmariini oksa

Eelroad

Odrajahukarask maasika-ürdivõiga

Maasika-ürdivõi 150 g võid (toasooja) suurem punt siledalehelist peterselli ja tilli 0,5 tl soola 1 poolik röstitud paprika 2 suuremat