Wiener schnitzel

Jaga retsepti

Krõbe Viini šnitsel. Algupäraselt tehtud ikka vasikalihast aga kuna kahjuks vasikaliha ei õnnestunud kusagilt hankida, siis tegin seda seavälisfileest ning sai ikka imeliselt krõbe ja maitsev.

Vaja läheb:

ca 0,7 kg sea välisfileed

maitsestamiseks soola ja pipart

4 muna

paneerimiseks jahu

paneerimiseks riivsaia

friteerimiseks õli


Eemalda välisfileel kamar ja rasva osa. Lõika filee ca 0.3 cm paksusteks viiludeks.

Pehmenda lihaviile lihahaamri sileda poolega ning maitsesta soola ning pipraga. 

Paneeri lihatükke kõigepealt jahus, siis munas ning lõpuks riivsaias ning küpseta kuuma õlis mõlemat poolt pruuniks. Lihatükid peavad õlis vabalt ujuma.

Serveeri kohe sidruniviilu ja kurgi-hapukoorekastmega. 


vaata veel:

Eelroad

Suvikõrvitsa snäkid tšilli-mee dipiga

Mõnusad suvikõrvitsa snäkid veidi vürtsise dipiga. Koostisosad: 3 väiksemat suvikõrvitsat (kaal ca 1 kg), riivitud  2 spl röstitud seesamiseemneid soola

Eelroad

Ahjupannkook kukeseentega

Kukeseeni võib sättida omleti ja lahtise piruka sisse, kuid suviseks lõunaks või õhtueineks võib pärast seenelkäiku teha ka ahjupannkooki. 2