Mõnus kanakarri, mida serveerida riisi ja mõnusa krõbeda pannileivaga.
Koostisosad:
Vürtsisegu:
3 tl koriandriseemneid
1/4 tl fenkoliseemneid
2 tl musta piprateri
Karri jaoks:
6 tl toiduõli
1 kaneelipulk
1 tl sinepiseemneid
1,5 kg kanakintsuliha (ilma nahata)
2 keskmist sibulat (tükeldatud)
5 küüslauguküünt (viilutatud)
3 keskmist tomatit (tükeldatud)
1 tl värskelt riivitud ingverit
1 tl kurkumit
1 tl chillipulbrit
1,5 tl soola
1 tl sidrunimahla
800 ml kookospiima
ca 50 ml vett (või niipalju kui vaja)
2-3 rohelist tšillit (lõigatud pooleks)
- Kuumuta vürtsisegu koostisosi pannil ca 3 minutit ning jahuta need. Purusta need uhmris või köögikombainis. Tõsta segu kõrvale.
- Kuumuta pannil õlis kaneelipulka ja sinepiseemneid. Lisa kana ning pruunista see (vajadusel tee seda mitmes jaos). Tõsta kana kõrvale.
- Tõsta pannile sibul ja küüslauk ning prae neid keskmisel kuumusel kuni need on mõnusalt kuldsed. Lisa pannile tomat ja kuumuta seda seni kuni tomat on lagunenud.
- Nüüd lisa pannile ettevalmistatud vürtsisegu, kurkum, tšilli, sool, ingver ja sidrunimahl.
- Ava kookospiima purgid ja eralda pinnale kerkinud rasvane osa ühte kaussi. Lisa purkidesse niipalju vett, et need oleksid peaaegu täis ja sega korralikult ühtlaseks.
- Lisa pannile tagasi kana ning vee-kookospiima segu ja lase keema tõusta. Kata pann kaanega ning alanda kuumus madalaks ning hauta ca 30 minutit, sega mõne minuti tagant.
- Lisa pannile tagasi kookospiima rasvane osa ja tšillikaunad. Kuumuta kuni kookospiim on läbikuumutatud ja serveeri kohe.