Vürtsikas kanakarri

Jaga retsepti

 Mõnus kanakarri, mida serveerida riisi ja mõnusa krõbeda pannileivaga.

Koostisosad:

Vürtsisegu:

3 tl koriandriseemneid

1/4 tl fenkoliseemneid

2 tl musta piprateri

Karri jaoks:

6 tl toiduõli

1 kaneelipulk

1 tl sinepiseemneid

1,5 kg kanakintsuliha (ilma nahata)

 2 keskmist sibulat (tükeldatud)

5 küüslauguküünt (viilutatud)

3 keskmist tomatit (tükeldatud)

1 tl värskelt riivitud ingverit

1 tl kurkumit

1 tl chillipulbrit

1,5 tl soola

1 tl sidrunimahla

800 ml kookospiima

ca 50 ml vett (või niipalju kui vaja)

2-3 rohelist tšillit (lõigatud pooleks)


    Kuumuta vürtsisegu koostisosi pannil ca 3 minutit ning jahuta need. Purusta need uhmris või köögikombainis. Tõsta segu kõrvale.
    Kuumuta pannil õlis kaneelipulka ja sinepiseemneid. Lisa kana ning pruunista see (vajadusel tee seda mitmes jaos). Tõsta kana kõrvale.
    Tõsta pannile sibul ja küüslauk ning prae neid keskmisel kuumusel kuni need on mõnusalt kuldsed. Lisa pannile tomat ja kuumuta seda seni kuni tomat on lagunenud.
    Nüüd lisa pannile ettevalmistatud vürtsisegu, kurkum, tšilli, sool, ingver ja sidrunimahl.
    Ava kookospiima purgid ja eralda pinnale kerkinud rasvane osa ühte kaussi. Lisa purkidesse niipalju vett, et need oleksid peaaegu täis ja sega korralikult ühtlaseks.
    Lisa pannile tagasi kana ning vee-kookospiima segu ja lase keema tõusta. Kata pann kaanega ning alanda kuumus madalaks ning hauta ca 30 minutit, sega mõne minuti tagant. 
    Lisa pannile tagasi kookospiima rasvane osa ja tšillikaunad. Kuumuta kuni kookospiim on läbikuumutatud ja serveeri kohe.

      vaata veel:

      Eelroad

      Graavilõhe peediga

      Mõnus soolane amps lõhest, mis ei ole ainult maitsev vaid on ka silmale ilus vaadata. Koostisosad: 1 kg lõhefilee kohta

      Eelroad

      Antipasti Crostini

      Eelroog, mis sobib hästi tervitusjoogi kõrvale.Pisikesed väikesed pikast saiast lõigatud ja ahjus röstitud viilud, mis on kaetud erinevate katetega. Sobivad