Võileib röstitud räimede ja ürdi-munavõidega

Jaga retsepti

Võileib, mis valmis kiirelt ja on tõeliselt maitsev. Rukkileib, mädarõikamaitseline munavõie, peet ja röstitud räimed. Väga maitsev suutäis ja igati sobilik peolauale.

 

Vaja läheb:

Röstitud räimed:

400 g puhastatud räimefileed 

100 g nisujahu paneerimiseks

1 tl (5 g) soola

0,25 tl (2 g) musta jahvatatud pipart

60 g toiduõli praadimiseks 

Räimede röstimiseks:

Kuumuta õli.
Sega jahu, sool ja pipar omavahel. Kuivata räimed köögipaberiga. Sega jahuseguga ning raputa maha üleliigne jahu. 
Küpseta räimed õlis mõlemalt poolt kuldpruuniks ja tõsta köögipaberile nõrguma.

Munavõie:

3 muna

100 g mädarõika majoneesi

15 g hakitud tilli

Keeda mune 10 minutit ja koori. Purusta munad kahvliga peeneks ning lisa majonees, hakitud till. 

Võileiva jaoks:

4 viilu rukkileiba

1 pakend frillice salatit

150 g keedetud punast peeti 

 

Rösti  leivaviilud ning määri neile munavõie. Aseta leivale salatilehed, peediviilud ja röstitud räimed.

HEAD ISU!

 

 

 

 

 

 

vaata veel:

Eesti sünnipäev

Moorapead

Nostalgilised moorapead.Retsepti leidsin siit:http://maakodu.delfi.ee/…/retsept-nostalgiahongulised-maius… Kaunistuseks rukkilille õielehed ja kreemi sisse konjaki asemel tubli ports Vana Tallinna likööri ja ongi valmis

AASTA 2019 TOIDUREIS

Khao Soi

Toidureis on jõudnud Taisse. Tai toit on üsna tuttav ka meile, kuna palju eestlased on Taid külastanud. Siin on retsept