Vastlakuklid brioche saiast ja vaarikakreemiga

Jaga retsepti

Mõnusad pehmed kuklid Brioche saiast vaarikamoosi ja vaarikakreemiga.

Sellest kogusest saad 12 vastlakuklit

Vaja läheb:

250 ml käesooja vett

25 g pärmi

3 sl käesooja piima

2 sl suhkrut

600 g nisujahu

1 tl soola

120 g pehmet võid

2 L suuruses muna

1 muna määrimiseks

mandlilaaste

 

Täidiseks läheb vaja:

400 ml vahukoort

300 g vaarikamoosi

3 sl suhkrut

1 pakk vahukoore tugevdajat

Sega omavahel vesi, pärm, piim ja suhkur ning lase segul seista toatemperatuuril 5 minutit.  Pane mikseri segamiskaussi jahu, sool ja või ning töötle segu sõrmedega kuni saad purutaolise massi. Tee süvend puruse massi sisse ja lisa sinna pärmisegu ja munad.

Sõtku tainast käsitsi või mikseriga ca 10 minutit. Tainas tundub selles etapis väga kleepuv aga ära lisa jahu. Pane tainas õlitatud kaussi, kata toidukilega ja lase sellel kerkida 1- 2 tundi või kuni taigna kogus on kahekordistunud. Vajuta tainas alla ja sõtku seda veel 2 minutit. Tainas peaks olema nüüd vähem kleepuv vajadusel võid lisada veidi jahu.

Jaga taigen 12-ks ühesuuruseks tükiks ning veereta taignast pallikesed. Pane saadud pallikesed kõpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning kata plaat õhukindlat kilekotiga ja jäta kerkima 1 tunniks või kuni tainas on kahekordistunud. Kilekotiga katmine on vajalik, et tainas säilitaks oma niiskuse. Enne küpsetamist määri kukleid muna-vee seguga ja raputa kuklitele mandlilaaste.

Küpseta kukleid ahjus 200 C juures pöördõhuga ja aseta ahju põhja küpsetusplaat veega, et tekitada auru. Küpseta 20 minutit või kuni kuklid on kuldsed. Lase kuklitel jahtuda toatemperatuurile enne täitmist.

Täidise valmistamiseks vahusta vahukoor suhkruga ning lisa vahukoore tugevdaja. Lisa  vahukoorele 100 g vaarikamoosi ja vahusta vahukoor ühtlaseks.

Lõika kukli ära “müts” ning uurista pisut saiasisu kukli seest välja. Pane vastlakukli põhja vaarika moos ning vaarikamoosiga vahukoor.

Hoia kukleid kuni serveerimiseni külmkapis.

vaata veel:

Eelroad

Baklažaani involtini

Toskaana toiduretsept nr. 38 Ongi käes aasta lõpp ja olen jõudnud Toskaana toidureisi viimase retseptini. On olnud põnevaid roogi, millest