Vanillijäätis müsliga

Jaga retsepti

Jäätis on üks mõnus maiustus, mis on üks minu lemmikutest. 

Seekord lisasin vanillijäätisesse ka pisut müslit.

Ka vanillijäätise enda retsepti on võrreldes tavapärasega  muudetud. Osa retseptis olevat suhkrut (sahharaoosi) on asendatud  dekstroosiga ja lisatud on ka kuivaine tõstmise eesmärgil rasvata piimapulbrit.

Dekstroos on monosahhariid (e. lihtsuhkur), mis on vähem magus kui sahharoos.  Dekstroos tugevdab jäätise maitset ja alandab külmumistemperatuuri võrreldes sahharoosiga pea kaks korda. Tulemuseks on  jäätis, mis on pehme, jääkristallivaba, väga kreemine ja kergelt serveeritav (palli moodustav).

 

Koostisosad:

200 g vahukoort

200 g täispiima

50 g suhkrut

25 g dekstroosi

50 g rasvata piimapulbrit

2 tl vanillisuhkrut

näpuotsaga soola

4 munakollast

30 g krõbedat müslit

Sega piimaja vahukoore segu hulka piimapulber ja lase segul keema tõusta. Sega munakollased suhkru, dekstroosi ja soolaga. Lisa aeglaselt kuum piima-koore segu munakollaste hulka kogu aeg segades. Teha tuleb seda just nii, et munakollased ei kalgenduks. 

Tõsta piima-munasegu uuesti pliidile ja alusta kuumutamist madalal kuumusel segu kogu aeg segades. Kuumuta kuni segu pakseneb. Tõsta pott pliidilt ning kurna segu läbu sõela. Lase segul jahtuda ning jäta segu üleöö külmkappi seisma “nn valmima”. Järgmisel päeval valmista jäätis, kasutades oma jäätise masinat. Kui jäätisemasin on segu valmis teinud, siis sega jäätisesse müsli ning pane jäätis paariks tunniks külmkappi tahenema. Serveeri jäätist koos moosiga või sellega mis sulle meeldib.

 

vaata veel:

Eelroad

Pesto Gran Regale juustuga

Pesto on ütlemata mõnus toit, mida suvel valmistada kui värskebasiilik on mõnusalt omast kasvuhoonest võtta. 😊 Ning Valio Eesti Gran

Eelroad

Pesto röstitud tomatitega

Pesto koostisosad: 400 g kirsstomateid, pooleks lõigatud 30 g oliivõli+ 2 sl tomatite röstimiseks 2 suurt küüslauguküünt väike peotäis lehtpeterselli