Väikesed ravioolid suitsukana-ricottatäidisega tomati-rõõsa koore kastmes

Jaga retsepti

Väikesed ja mõnusad maitsekas ravioolid tummise tomati-rõõsa koore kastmega. Nende tegemine võtab küll pisut rohkem aega aga ajakulu on seda väärt.

Retseptikogused ca 3-4-le sööjale.

Pasta:
3 muna
150 – 300 g durum nisujahu
Taigna valmistamine
Segada köögikombainis taignaks 150g jahu ja 3 muna. Vajadusel lisa jahu. Sama tööoperatsiooni võib teha ka käsitsi.
1. Pane taigen lauale ja sõtku kätega ühtlaseks. Vajadusel lisa veel jahu.
2. Vormi väikesteks pallideks ja mässi toidukilesse.
3. Aseta tainas vähemalt 20 minutiks külmkappi.
4. Vormi pastamasinaga õhukesed lehed.

Täidis:
200 g ricottat
250 g nahata ja kondita suitsutatud kana kintsuliha
1 sibul, hakitud väikesteks tükkideks
2 tl oliivõli
soola
musta jahvatatud pipart
1 tl küüslaugupulbrit
Täidise valmistamine:
1. Prae sibul oliivõlis kuldseks
2. Purusta suitsukana ja sibul köögikombainiga.
3. Lisa ricotta ja sega ühtlaseks massiks.
4. Lisa küüslaugupulber
5. Maitsesta soola ja pipraga.

Kaste:
400 ml vahukoort
1 tl küüslaugupulbrit
6 päikesekuivatatud tomatit õlis
Sool, pipar
2 spl tomatipastat
Kastme valmistamine
1. Potis kuumuta kergelt purustatud päikesekuivatatud tomatid.
2. Lisa vahukoor, küüslaugupulber ja tomatipasta ning keeda kastet madalal temperatuuril kuni see on paksenenud.
3. Maitsesta soola ja pipraga
Vormi ravioolid ja keeta neid soolaga maitsestatud vees ca 3 minutit. Serveerida koos kastme, riivitud juustu ja basiilikuga. 


vaata veel:

Eelroad

Sojakastmes marineeritud munad forellimarjaga

Vabariigi aastapäevaks sain inspiratsiooni Aasiast. Originaalis on need sojakastmes marineeritud munad (Shoyu Tamago), milles munakollane on veel pisut voolav. Selles

Eelroad

Lõhe ja redise ceviche

Mõnus eelroog neljale.  Vaja läheb: 500 g  puhastatud ja nahata lõhefileed 2 suuremat laimi või 3 väiksemat pisike kimp murulauku