See Ukraina borši retsept on pärit Odessast soetatud kokaraamatust. Pisut muutsin küll toorainete koguseid ja valmistamise viisi. Nimelt on soovitatud supp järelvalmimiseks panna keraamilise potiga ahju. Sellist võimalust mul kahjuks pole aga kasutasin selleks Crockpotti (keraamilise kausiga slowcooker).
Vaja läheb borši valmistamiseks:
500g sealiha kuubikud (liha võiks olla kergelt läbikasvanud st. kerge rasvaga)
1 l vett
300 g punapeeti
100 g porgandit
150 g kartulit
200 g kapsast
1 sibul
3 spl söögiäädikat (9%- list)
2 spl tomatipastat
praadimiseks toiduõli
maitsestamiseks musta pipart, suhkrut ja soola
serveerimiseks lehtpeterselli ja hapukoort
Maitsesta lihasoola ja pipraga ning pane koos veega keema. Riisu vaht ning keeda liha kuni see on pehme.
Tükelda peet ning pane peet pannile koos toiduõli ja kulbitäie puljongiga. Hauta kuni peet on pehme.
Pane pannile toiduõli ning lisa sinna tükeldatud sibul ja porgand. Prae neid kergelt ja lisa siis tomatipasta ning toiduäädikas. Lisa pannile peet ning hauta veel mõni minut. Maitsesta segu suhkru ja soolaga.
Pane potti tükeldatud kapsas ja kartul ning keeda neid tasasel tulel kuni need on pehmed.
Lisa slowcookerisse liha koos puljongiga, peedi-porgandisegu ja kapsa-kartuliga. Lasin supil haududa slowcookeris 3 tundi madalal kuumusel. Kui supp on valmis maitsesta veel vajadusel suhkru ja soolaga.
Serveeri koos hapukoore ja peterselliga. Juurde valmistasin ka pampuškad.