Toskaana toidureisi retsept nr.4.
Seekord siis teeme midagi magusat. 😊
Korvikesed, mis näevad välja pisut nagu tulbid ja on täidetud marjade ja mascarapone juustuga.
Korvikesed:
125 g võid
175 g suhkrut
2 munavalget
110 g jahu
Kuumuta ahi 180 C-ni.
Valmista korvikeste tainas. Selleks sulata või potis. Tõsta kõrvale ja sega sisse suhkur. Lisa munavalged ja jahu. Vispelda senikuni tainas moodustab joa- so. ca 2 minutit.
Pane ahjupannile küpsetuspaber ja määri ca 13 cm läbimõõduga ringid pannil.
Tõsta tainas küpsetuspaberile võiga määritud ringile ning määri see ühtlaselt laiali, kui tainas oli jahtunud kasutasin taigna määrimiseks sõrmi, nii sain kõige ühtlasema tulemuse.
Taigen näen küpsetusplaadil välja nagu crepp.
Küpseta ca 12 minutit kuni taigen on ilusti pruunistunud.
Tõsta ring pannilt kasutades spaatlit/pannilabidat ja aseta see koheselt köögikäterätile, mida hoiad oma käes. Hoolikalt pane käterätik koos crepiga klaasile, mille läbimõõt on ca 7 cm ning vajuta servad allapoole nii, et moodustuks korvike. Lase korvikestel täielikult jahtuda.
Kui kõik korvikesed on küpsetatud, siis kata need toidukilega nii säilitavad need oma kuju ja ei lähe pehmeks.
Täidis:
Erinevaid marju mustikaid, vaarikaid jne.
4 sl suhkrut
200 g vahukoort
200 g Ricottat
apelsini koori kaunistuseks
Vahusta vahukoor suhkruga. Sega juurde Ricotta ja vahusta veel kuni saad tugeva ühtlase vahu.
Täida korvikesed 2 tl kreemiga. Lisa marjad. Kaunista väikese kreemimütsi ja apesini koore õhukeste ribadega.