Teeme ühed tšeburekid. Krõbedad ja maitseka lihatäidisega pirukad.
Vaja läheb:
Tainas:
0,5 kg jahu
1muna
1 tl soola
Täidis:
400 g hakkliha
2 suurt sibulat
keedetud külma vett
1 tl soola
0,5 tl musta purustatud pipart
6 küüslaugu küünt
küpsetamiseks õli
Võta 250 ml mõõdunõu ning lisa sinna muna. Täida mõõdunõu veega kuni 250 ml märgini. Sega jahu soolaga ning lisa jahule muna-veesegu. Sõtku ühtlaseks taignaks ja sõtku ca 15 minutit kuni saad ühtlase elastse taigna. Jäta taigen toatemperatuurile toidukilega kaetult seisma ca 1 tunniks. Taigna valmistasin köögikombainiga aga selle saab tehtud hästi ka käsitsi.
Haki sibulad, küüslauk väga peenikeseks ning sega need hakklihaga. Kasutasin sibula ja küüslaugu hakkimiseks samuti köögikombaini ning tegin neist püree- lisasin ka veidi vett, et konsistents oleks vedelam. Maitsesta hakkliha soola ja pipraga. Lisa täidisele vett, et täidis oleks vedelam kui tavaline kotletitaigen.
Võta taigen ja jaga see 8-ks ühesuuruseks palliks. Rulli pallid jahuga kaetud laual ümmarguseks ringiks ja võimalikult õhukeseks. Tõsta taignale täidis ja suru servad ilusti kokku, et küspetamise ajal täidis välja ei tuleks. Küpseta tseburekki kuumas õlis mõlemalt poolt ca 3 minutit, kuni need on mõnusalt krõbedad ja kuldpruunid. Tõsta tšeburekid köögipaberile nõrguma, et eemaldada liigne õli.