Troopiline porganditort

Jaga retsepti

Mõnus troopiline porganditort, kus on sees porgandit, purustatud ananassi ja passionivilja.

Kreem on toorjuustust ja passioniviljapüreest.

Tordile läheb vaja:

Tordipõhjadele:

300 g toorest porgandit (riivitud)

200 g purustatud ananassi konservi (nõrutatud)

4 muna

200 g suhkrut

0,25 tl soola

240 g jahu

2 tl küpsetuspulbrit

2 tl vanillisuhkrut

100 g toiduõli

Kreemile läheb vaja:

400 g toorjuustu, toasoe

300 g hapukoort

100 g suhkrut

30 g passionipüreed

1 laimi koor ja poole laimi mahl

2 passionivilja

Tordipõhjade valmistamiseks vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks. Sega omavahel jahu, sool, küpsetuspulber ja vanillisuhkur. Lisa munavahu hulka toiduõli, riivitud porgand ja purustatud ananass. Sega ühtlaseks ning lisa kuivainete segu.

Jaga tainas neljaks võrdeks osaks ja küpseta igat osa küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormides (läbimõõt 22 cm) 200-kraadises ahjus  umbes 15 minutit, siis võta ahjust välja ja lase täielikult jahtuda. Nii saad 4 ühemõõdulist tordipõhja.

Kreemi valmistamiseks mikserda toorjuust, hapukoor, suhkur ja passionipüree ühtlaseks kreemiks.

Tõsta üks tordipõhi tordialusele, määri peale veerand toorjuustukreemist ja lisa ühe passionivilja seemned kreemi peale . Jätka, kuni saad neljakihilise tordi (pealmiseks kihiks on toorjuustukreem).

Hoia kooki külmkapis üleöö. Kaunista  ja serveeri.

 

 

vaata veel:

Eesti sünnipäev

Pähklibeseetort Vana Tallinna likööriga

Eesti sünnipäevaks sai valmistatud üks pähklibesee tort. Tordi vahel olev kreem on maitsestatud Vana Tallinna likööriga. Koogi jaoks läheb vaja: