Tiramisu

Jaga retsepti

 

Kaks nädalat tagasi Itaalias sain proovida oma elu parimat Tiramisut. Ei tea kas asi oli kevadiselt lõhnavas hommikus või Garda järve hingematvates vaadetes aga see Tiramisu maitses imeliselt. Otsustasin, et kindlasti proovin Tiramisut ka ise teha ning nagu ikka väikese Eestimaise maitsenüansiga. Kasutasin Marsala veini asemel Vana Tallinna likööri.
Ka Savoiardi küpsised tegin ise, et oleks nagu päris. Tegelikult meeldib mulle nende küpsiste puhul rohkem nimi Lady Fingers.
Küsiste reptsepti idee sain siit:
http://www.kitchennostalgia.com/…/savoiardi-lady-fingers.ht…

Küpsised:
4 muna
120 g suhkrut
50 g maisitärklist
100 g nisujahu
1 tl vanilliekstrakti
4 sl tuhksuhkrut

1. Vahusta munavalged. Sega pool suhkru kogusest ja maisitärklis ning lisa vahustatud munavalgele samal ajal kogu aeg edasi vahustades, et tekiks tugev besee.
2. Eraldi kausis vahusta munakollased ülejäänud suhkruga ja lisa vanilliekstrakt.
3. Ühenda munakollastega munavalgevaht ja sõelutud jahu.
4. Kasuta pritskotti ja pritsi küpsetuspaberiga kaetud küpsetusplaadile ca 8 cm pikkused küpsised.
5. Puista küpsiste peale läbi sõela tuhksuhkur.
6. Küpseta küpsiseid 200 kraadi juures ca 8-12 minutit nii, et küpsised oleksid pealt kergelt pruunikad.
7. Lase küpsistel jahtuda ja siis eemalda need küpsetuspaberilt.
Tiramisu:
Koostisosad:
ca 40 Savoiardi küpsist
4 munakollast
80 g suhkrut
500 g Mascaraponet
240 ml suhruga magustatud espressot
50 ml Vana Tallinna likööri
1. Vahusta munakollased suhkruga tugevaks vahuks.
2. Lisa munakollase vahule Mascarapone ja liköör (jäta 2 tl espressole lisamiseks) ning vahusta korralikuks vahuks.
Koogi kokkupanek:
1. Võta alus, millelt soovid kooki serveerida ja aseta selle tordivormi rõngas ilma põhjata.
2. Kasta küpsised korraks espresso-likööri segusse ja aseta need koogivormi põhja nii, et põhi oleks ilusti kaetud. Järgmise kihina lisa Mascarapone segu. Jätka senikaua kuni küpsised ja kreem on otsas. Pealmine kiht peab olema kreem.
3. Sõelu kreemile kiht kakaod ja aseta kook külma ning lase seal seista üleöö.
4. Eemalda tordivormi rõngas ja kaunista vastavalt soovile.
HEAD ISU!

 

vaata veel:

Eelroad

Pesto Gran Regale juustuga

Pesto on ütlemata mõnus toit, mida suvel valmistada kui värskebasiilik on mõnusalt omast kasvuhoonest võtta. 😊 Ning Valio Eesti Gran