Värskes suvises salatis on kõike mida Eesti suvest leida võib, värsked kartulid ja kurgid, redised ja tomatid. Kõige krooniks on sinepi ja meekaste ning külmsuitsulõhe.
Kogus: 4-le sööjale
Koostisosad:
50 g rediseid
100 g värskeid kartuleid, keedetud
50 g pisikesi värsket kurki
50 g värvilisi kirsstomateid
1 punane sibul
100 g külmsuitsulõhet
Suur peotäis värskeid spinatilehti
Kastmeks:
4 sl oliivõli
2 tl teralist sinepit
1 sl valgeveiniäädikat
1 tl mett
Maitsestamiseks soola
Lõika redised, kartulid, kurk, sibul ja tomatid suupärasteks tükkideks ja pane need kaussi. Lisa kaussi ka spinatilehed ja külmsuitsulõhe. Sega omavahel kastme koostisosad ning kalla kaste salatile. Sega salat läbi ja lase sellel 15 minutit enne serveerimist maitsestuda.