Suvine magustoit karamellistatud virsikute ja karamellipudinguga

Jaga retsepti

Suvine magustoit, mida on lihtne valmistada ja maitseb imehästi.
Magustoidu jaoks läheb vaja:
Küpsetatud puru:
100 g võid
100 g nisujahu
100 g täisterakaerahelbeid
100 g heledat muscovado suhkrut
Suru näppudega puru koostisosad ühtlaseks. Puru sisse võib jääda ka suuremaid tükke, mis on on mõnusad ja krõbedad peale küpsetamist.
Küpseta saadud puru ahjus küpsetuspaberil 200 C juures ca 10 minutit, kuni puru on mõnusalt pruunikas. Lase purul jahtuda. Jahtunud puru suru vajadusel sõrmede vahel peenemaks.
Karamellistatud virsikud:
3 küpset virsikut
75 g heledat Muscovado suhkrut
1 tl kaneeli
2 spl vett

Lõika virsikud sektoriteks ning eemaldi kivid. Pane pannile virsikud, vesi, suhkur ja kaneel. Kuumuta virsikuid pannil mõni minut kuni virsikud on pehmed ja kaetud pealt karamellise suhkru kihiga.
Kreem:
100 ml  Alma vahukoort
Kaunistuseks vaarikaid.
Vahusta vahukoor ja lisa karamellipuding. Sega ühtlaseks.
Puista puru taldrikule või magustoidukaussi. Lisa karamellistatud virsikud ja karamellipudingi kreem. Kaunista värskete vaarikatega.
Seda magustoitu võid serveerida kohe, kui soovid krõbedat konsistentsi või lasta magustoidul pisut külmkapis seista, et kihid läbi imbuksid.
Retsept valmis koostöös Valio Eesti AS-iga

vaata veel:

Eelroad

Graavilõhe peediga

Mõnus soolane amps lõhest, mis ei ole ainult maitsev vaid on ka silmale ilus vaadata. Koostisosad: 1 kg lõhefilee kohta

Eelroad

Baklažaani involtini

Toskaana toiduretsept nr. 38 Ongi käes aasta lõpp ja olen jõudnud Toskaana toidureisi viimase retseptini. On olnud põnevaid roogi, millest