Mõnus suvine tort.
Spinatibiskviidi retsept ja algne idee on pärit lehelt https://perenaine.ee/´
Tordi vahel on maasikamoos, kohupiimakreem ja maasikad- üks lihtne ja mõnus kohupiimatort.
Biskviit:
5 muna
1,5 dl suhkrut
200 g spinatit
1,5 dl õli
4 spl sidrunimahla
0,25 tl soola
220 g jahu
2 tl küpsetuspulbrit
Vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks. Valmista spinatiemulsioon. Selleks püreesta köögikombainiga spinat koos õli ja sidrunimahlaga.
Sega omavahel jahu, sool ja küpsetuspulber. Sega omavahel ühtlaseks taignaks vahustatud munad, spinatiemulsioon ja kuivainete segu. Sega õrnalt, et vältida õhu eraldumist taignast.
Pane saadud taigen küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäivasse koogivormi (vormi läbimõõt 24 cm).
Küpseta biskviiti ahjus 180 C juures ca 25 minutit, kuni biskviit on korralikult läbi küpsenud. Küpsust kontrolli puidust tikuga. Võta valmis biskviit ahjust ja lase täielikult maha jahtuda.
Lõik jahtunud biskviit kolmeks võrdse suurusega kettaks.
Tordi täidiseks läheb vaja:
600 g kohupiima
450g keedetud maasikamoosi
200 g maasikaid viilutatud
300 ml vahukoort
70 g suhkrut
2 tl vanillisuhkrut
Tordipõhjade immutamiseks 100 ml piima
Vahusta vahukoor suhkrutega ning lisa kohupiim. Vahusta ühtlaseks kreemiks.
Tordi kokkupanekuks immuta esimest biskviidi kihti 1/3 piimaga ning määri biskviidipõhjale 1/2 moosi, 1/3 kohupiimakreemi ning laota kohupiimakreemile 1/2 viilutatud maasikatest. Korda sama teise biskviidi kihiga. Tordi pealmine kiht immuta viimase osa piimaga ning määri tordi külgedele ja peale viimane osa kohupiimakreemi. Pane tort külmkappi vähemalt 4 tunniks.
Kaunista tort maasikate, mustikate ja piparmündilehtedega.