Suvikõrvitsa sidrunimuffinid

Jaga retsepti

Muffinid, millele annab maitse sidrun ja mahlasuse suvikõrvits. Suvikõrvitsat soovitan riivida koos koorega, siis jääb muffin mõnusate rohekate täppidega.

 

Kogus: 6 mufffinit


Koostisosad:

80 g suhkrut
3 sl toiduõli
1 muna
30 ml piima
0,5 tl vanillisuhkrut
110 g jahu
1 tl küpsetuspulbrit
0,25 tl soola
100 g suvikõrvitsat (jämedalt riivitud ja kuivaks pigistatud)

1 sl sidrunimahla
1 sl sidrunikoort

Glasuur:
40 g tuhksuhkrut
2 tl sidrunimahla

Kuumuta ahi 200°C-ni. Määri silikoonist muffinivormid õliga.

Sega omavahel kuivad koostisosad: jahu, küpsetuspulber ja sool.  Sega teises kausis suhkur, vanillisuhkur ja toiduõli. Lisa muna ja piim ning sega tainas ühtlaseks.

Sega omavahel kuivad koostisosad ja vedelik. Lisa taignale riivitud suvikõrvits, sidrunimahl ja sidrunikoor.

Kalla saadud taigen ettevalmistatud vormidesse ja küpseta 30-40 minutit. Küpsust kontrolli puust tikuga. Torka tikk koogi sisse, kook on valmis kui tikk jääb puhtaks. Tõsta muffinid ahjust ja lase jahtuda.
Glasuuri valmistamiseks sega omavahel tuhksuhkur ja sidrunimahl. Kalla saadud glasuur muffinitele  ja lase natuke tahkuda. Kaunista ja serveeri.

 

 

vaata veel:

Eelroad

Kirsstomati Tarte Tatin

  Imehea Tarte Tatin koos suviste, magusate kirsstomatitega. Need annavad küpsetisele eriliselt täidlase ja magusa maitse. Koostisosad:250 g tükk lehttaigent350

Eelroad

Lõhe ja redise ceviche

Mõnus eelroog neljale.  Vaja läheb: 500 g  puhastatud ja nahata lõhefileed 2 suuremat laimi või 3 väiksemat pisike kimp murulauku