Mõnus kerge köögiviljatoit, mida süües süda ei valuta aga maitseelamusi on kuhjaga.
Sellest kogusest jätkub 3-4 -le.
Vaja läheb:
250 g suvikõrvitsat
150 g porgandit
120 g juustu
400 g väherasvast seahakkliha
1 sibul
3 purustatud küüslauguküünt
2 spl oliivõli
200 g tomatipüreed (100%)
soola, musta pipart
Maitseks ürte
Viiluta porgandid ja suvikõrvitsad köögiviljakoorijaga õhukesteks viiludeks. Raputa suvikõrvitsatele soola ning jäta need seisma ca 10-ks minutiks.
Sellel toidu sisse sobivad ideaalselt üleküpsenud suvikõrvitsad, mis ei ole nii mahlased.
Samal ajal valmista kaste. Tükelda sibul peeneks ja prae seda pannil koos küüslauguga oliivõlis kuni sibul on klaasjas. Lisa hakkliha ja küpseta kuni liha on läbi küpsenud. Lisa tomatipüree ning maitsesta soola ja pipraga. Hauta segu ca 10 minutit, et maitsed ühtlustuksid. Võid lisada ka enesele meeldivaid ürte.
Lisa vormi pool porganditest ja pool suvikõrvitsatest. Lisa hakklihasegu ning vajuta see tugevalt vormi. Kata ülejäänud porgandi ja suvikõrvitsaga ning kõige peale laota juust.
Küpseta ahjus 200 C juures ca 30 minutit, kuni juust on mõnusalt pruunistunud.
Serveeri kohe.