Super mahlane kõrvitsakeeks šokolaadi ja jõhvikatega

Jaga retsepti

Super mahlane kõrvitsakeeks  Halloweeniks. 😊

Koostisosad:

220 g  jahu
1 tl soodat
0,5 tl jahvatatud kardemoni
0,25 tl jahvatatud muskaatpähklit
0,25 tl jahvatatud ingverit
1 tl soola
2 L suuruses muna
150 g suhkrut
100 g fariinsuhkrut
340 g  kõrvitsapüreed
120 ml toiduõli
60 ml apelsinimahla
60 g tumeda šokolaadi tükikesi
60 g kuivatatud jõvikaid

Kuumuta ahi 180 C-ni.
Suures kausis sega jahu, sooda, kardemon, muskaatpähkel, ingver ja sool.
Teises kausis sega munad suhkrutega. Lisa kõrvitsapüree, õli ja apelsinimahl. Sega kokku kuivad ja vedelad koostisosad. Ettevaatlikult sega taignasse ka šokolaad ja jõhvikad.
Kalla tainas ettevalmistatud vormi.
Kata keeks pealt küpsetuspaberige, et see ei kõrbeks (küpsetusaja teises pooles võid selle eemaldada). Keeks on valmis kui puutikk jääb puhtaks, kui torgata see keeksi sisse.
Küpsemise aeg ca 55-65 minutit.
Lase keeksil jahtuda täielikult enne serveerimist.




vaata veel:

Eelroad

Kuldsed sibulapirukad

 Kuldsed sibulapirukad, mis maitsevad imehästi soojalt ja koos külma piimaga. Taigna koostisosad:25 g pärmi1 sl suhkrut250 ml piima1 tl soola50