Sparglipirukas

Jaga retsepti

 

 

Piruka põhi:

75 g Alma võid
150 g  jahu
pisut soola

Näpi kokku või, jahu ja sool. 
Lisa hapupiim ja sõtku taignaks.
Mässi taigen toidukilesse ja lase taignal seista külmkapis ca 2 tundi.

 

Piruka täidis:


3 tk M muna
10 tk sparglit
ca 6 viilu maasuitsusinki
40 g  Valio Aura sinihallitusjuustu (purustatud)

Rulli taigen õhukeseks ja aseta pirukavormi.
Aseta taignale küpsetuspaber ja küpsetusoad ning küpseta ahjus ca 10 minutit 180 C juures.
Eemalda küpsetuspaber ja -oad ning küpseta veel ca 10 minutit.
Tükelda ja prae sink ning aseta see eelküpsetatud pirukapõhjale.
Puista sinna ka sinihallitusjuust ja sparglid.
Klopi lahti munad ja lisa vahukoor ning kalla saadud segu pirukapõhjale.
Küpseta ahjus 160 C juures ca 30 minutit, kuni pirukas on ilusti kuldpruun.

Jahuta enne serveerimist.

 

Retsept valmis koostöös Valio Eestiga 

vaata veel:

Eesti sünnipäev

Moorapead

Nostalgilised moorapead.Retsepti leidsin siit:http://maakodu.delfi.ee/…/retsept-nostalgiahongulised-maius… Kaunistuseks rukkilille õielehed ja kreemi sisse konjaki asemel tubli ports Vana Tallinna likööri ja ongi valmis

Eelroad

Sojakastmes marineeritud munad forellimarjaga

Vabariigi aastapäevaks sain inspiratsiooni Aasiast. Originaalis on need sojakastmes marineeritud munad (Shoyu Tamago), milles munakollane on veel pisut voolav. Selles