Sõõrikud

Jaga retsepti


Sõõrikud on mõnusad. 
Seekordses retseptis on kasutatud küpsetamiseks sõõrikupanni. Nii on sõõrikud ka pisut vähem patused kui õlis küpsetatuna.

Kaunistuseks sidrunimahlaga erivärviline glasuur ning erinevaid suhkruseid kaunistusi.

Vaja läheb:
3 dl jahu
0,5 tl soodat
0,5 dl suhkrut
0,25 tl soola
1 tl vanillisuhkrut
0,5 tl kardemoni
50 g sulatatud võid
1 muna 
2 dl piima

Sega kuivained omavahel. Klopi lahti muna, lisa sulatatud või ja piim. Sega kokku kuivained ja vedelad koostisosad ühtlaseks taignaks.Pane saadud taigen pritskotti ja täida rasvainega määritud sõõrikupann.
Küpseta sõõrikuid ahjus 200 C juures 15-20 minutit.
Võta ahjust ja lase sõõrikutel jahtuda enne glasuuriga katmist.

Glasuuri valmistamiseks läheb vaja:
3 dl tuhkruhkrut
1,5 spl sidrunimahla
2- 3 spl vett
10 g sulatatud võid
soovitud toiduvärvi
erisuguseid kaunistusi

Sega kokku tuhksuhkur, sidrunimahl, või ja osa veest. Vett lisa osade kaupa juurde, jälgi glasuuri paksust, et saaksid piisavalt vedela glasuuri, et sellega katta sõõrikute üks pool.
Peale glasuuriga katmist lisa kaunistused ja lase glasuuril pisut tahkuda enne serveerimist.

 

vaata veel:

Eelroad

Verivorsti- ja hakklihaampsud

Jõulune roog, mis on pisut erilisem aga kui kasutada juba valmis koostisosi, mis meil poes saadaval, siis saab hakkama päris