Mõnusad krõbedad küpsised, mis maitsevad eriti hästi külma piimaga. 😊
Vaja läheb:
400 ml täistera kaerahelbeid
100 ml kaerajahu
100 ml Muscovado suhkrut
50 ml suhkrut
0,5 tl soola
2 muna
75 g võid
100 ml tükeldatud kreeka pähkleid
100 ml kuivatatud jõhvikaid
Rösti kaerahelbeid kuumal ja kuival pannil, kuni need on kergelt pruunikad.
Sulata või ja sega see Muscovado suhkruga. Lisas sool ja sega ühtlaseks. Klopi või- ja suhkrusegu sisse ühekaupa munad.
Lisa kaerahelbed, kreeka pähklid, kuivatatud jõhvikad ja kaerajahu.
Lase taignal pisut jahtuda ja vormi neist pallid, mis aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning vajuta need sealt lapikuks.
Küpseta 200 C juures ca 15 minutit.
Eelroad
Baklažaan aasipärases kastmes ja kurkumiga pärloder
Baklažaan on meile pisut võõras aga samas huvitav köögivili. Seekord olen baklažaanist valmistanud ühe aasipärase roa. Vaja läheb: 1 baklažaan