Küpsised on ikka hea valik. Eriti siis kui küpsiste sisse panna šokolaaditäidist ja peale röstitud maapähkleid.
Sellest kogusest saab 9 suurt küpsist.
Vaja läheb:
110 g võid
100 g pruuni suhkrut
60 g suhkrut
40 ml piima
2 spl kakaotuumatükke
160 g jahu
2 tl maisitärklist
o,25 tl soodat
0,25 tl küpsetuspulbrit
0,25 tl soola
Täidiseks 9 tl šokolaadikreemi (Nutella stiilis)
Katmiseks 50 g röstitud ja hakitud maapähkleid
Vahusta või ja lisa suhkrud ning vahusta ühtlaseks ca 3-4 minutit. Lisa piim ja vahusta veel. Lisa jahu, maisitärklis, sooda, sool, küpsetuspulber ja kakaoyuumatükid. Sega ühtlaseks taignaks ja vajadusel piima, et moodustuks ühtlane pehme ja käega vormitav taigen. Jaga taigen üheksaks võrdseks osaks ja veereta käte vahel pallideks ning jäta toatemperatuurile seisma ca 30 minutiks.
Võta šokolaadikreemist 9 tl ja pane need taldrikule erali. Tõsta taldrik 30 minutiks sügavkülma, et kreem oleks vormitav.
Kui 30 minutit on möödas võta sügavkülmast šokolaadikreemi tükid. Võta 1 küpsisteaignapall ja suru see käte vahe lapikuks. Lisa šokolaadikreem ja kata see ühtlaselt taignaga nii, et šokolaadikreemi poleks näha. Veereta taignapalle röstitudja hakitud maapähklite sees nii, et taigen oleks ühtlaselt kaetud röstitud maapähklitega.
Aseta šokolaadikreemiga sisuga taignapallid küpsetuspaberiga kaetud ahjupannile ja küpseta ahjus 175 C juures 10 minutit.
Lase küpsistel enne serveerimist täielikult jahtuda.