Sidruni-metspähkli gelato

Jaga retsepti

Taevalik maiustus, mida lihtsalt peab proovima.
Toskaana toiduretsept nr. 12

Retsept 4-le
Koostisosad:
3 munakollast
150 g suhkrut
400 g kohvikoort (10% rasva)
1 sl sidrunilikööri
230 g vahukoort
60 g röstitud ja hakitud metspähkleid
poole sidruni koor

Keskmises kausis sega munakollased ja suhkur, kuni need on korralikult segunenud. Lase kohvikoor potis peaaegu keema ning eemalda pliidilt. Sega pool koorest munaseguga ning siis lisa see segu ülejäänud osale kuumale kohvikoorele. Alanda pliidi kuumust ja kuumuta segu kuni see pakseneb ning katab puulusikat- see võtab aega ca 5 minutit.
Ära lase segul keema tõusta.
Tõsta valmis segu kõrvale ja lisa liköör ning vahukoor, pähklid ja sidrunikoor. Pane segu külmkappi ja lase sellel seista 7-8 tundi ja siis valmista jäätisemasinaga gelato (vastavalt oma jäätisemasina juhendile).



vaata veel:

Eelroad

Kirsstomati Tarte Tatin

  Imehea Tarte Tatin koos suviste, magusate kirsstomatitega. Need annavad küpsetisele eriliselt täidlase ja magusa maitse. Koostisosad:250 g tükk lehttaigent350