Toskaana toidureisi retsept nr. 15
Tegu on quiche laadse küpsetisega aga mis on küpsetatud ilma pirukapõhjata.
Kõik köögiviljad sobivad imehästi sellesse küpsetisse. Sformatit võib serveerida kõrvalroana või eraldi käiguna koos tomatikastmega.
Koostisosad:
3 muna
60 ml vahukoort
60 ml piima
60 g Sofritto´t (selle valmistamist kirjeldasin küpsetatud pasta retsepti juures http://triinuvosu.blogspot.com/2020/03/kupsetatud-pasta-vorstikeste-ja-nelja.html)
30 g Gran Regale juustu
soola
c 250 g ettevalmistatud köögivilju vastavalt oma maitseelistustele (viilutatud ja sibulaga praetud seeni, riivitud porgandit, tükeldatud paprikat, viilutatud tomatit,basiilikulehti jne.)
oliivõli
jahu
Kuumuta ahi 190 C-ni. Pane vesi keema.
Sega munad, piim, sool ja vahukoor. Lisa Sofritto ja riivitud juust ning soovitud köögiviljad. Kalla saadud segu õliga määritud ja jahuga kaetud ramenkini vormidesse. Pane ramenkinid sügavamasse ahjuvormi (vee tase peab ulatuma poole ramenkini vormini) ja kalla sinna keev vesi. Küpseta Sformatisid ahjus ca 25 minutit kuni muna on tardunud.
Tõsta ahjust välja ja lase pisut jahtuda ning siis eemalda vormist taldrikule.
Eelroad
Ekleerid rukkijahust juustu-peedi täidisega.
Tuli mõte teha ekleere ja proovida neid küpsetada ainult rukkijahust. Rukis on üks minu lemmiktoorainetest ükskõik mis kujul, kas