Mõnus kerge salat, mis sobib hästi tähistamaks Eesti sünnipäeva.
Koostisosad:
300 g (värskeid) pisikesi kartuleid
300 g puhastatud räimefileed + jahu paneerimiseks+ maitsestamiseks soola ja pipart+ praadimiseks õli
12 vutimuna, keedetud
ca 100 g kirsstomateid
2 tl kappareid
150 g jääsalatit
rohelisi võrseid
Kastmeks:
200 g majoneesi
100 g hapukoort
0.5 tl mahedamaitselist sinepit
veidi soola, pipart
Keeda kartulid koos koorega pehmeks. Jahuta ja lõika väikesteks veeranditeks. Keeda vutimunad (2–3 minutit), koori ja lõika pooleks. Lõika kirsstomatid pooleks.
Räimede röstimiseks:
Kuumuta õli.
Sega jahu, sool ja pipar omavahel. Kuivata räimed paberist köögirätikuga. Sega need jahuseguga ning raputa maha üleliigne jahu.
Küpseta õlis ja tõsta köögipaberile nõrguma.
Sega salatikastme jaoks majonees, hapukoor ja sinep. Maitsesta soola ja pipraga. Aseta jääsalat, kartulid, tomatid, munad, serveerimisalusele.
Tõsta salati koostisosadele salatikaste – väikeste tupsudena. Raputa salatile kapparid ja rohelised võrsed ning kõige peale laota röstitud räimefileed.
Serveeri kohe.