Röstitud räimedega salat

Jaga retsepti

Mõnus kerge salat, mis sobib hästi tähistamaks Eesti sünnipäeva. 

Koostisosad:

300 g (värskeid) pisikesi kartuleid

300 g puhastatud räimefileed + jahu paneerimiseks+ maitsestamiseks soola ja pipart+ praadimiseks õli

12 vutimuna, keedetud

ca 100 g kirsstomateid

2 tl kappareid

150 g jääsalatit 

rohelisi võrseid

Kastmeks:

200 g majoneesi

100 g hapukoort

0.5 tl mahedamaitselist sinepit

veidi soola, pipart


Keeda kartulid koos koorega pehmeks. Jahuta ja lõika väikesteks veeranditeks. Keeda vutimunad (2–3 minutit), koori ja lõika pooleks. Lõika kirsstomatid pooleks.

Räimede röstimiseks:
Kuumuta õli.
Sega jahu, sool ja pipar omavahel. Kuivata räimed paberist köögirätikuga. Sega need jahuseguga ning raputa maha üleliigne jahu. 
Küpseta õlis ja tõsta köögipaberile nõrguma.

Sega salatikastme jaoks majonees, hapukoor ja sinep. Maitsesta soola ja pipraga. Aseta jääsalat, kartulid, tomatid, munad, serveerimisalusele.

Tõsta salati koostisosadele salatikaste – väikeste tupsudena. Raputa salatile kapparid ja rohelised võrsed ning kõige peale laota röstitud räimefileed. 

Serveeri kohe.

vaata veel:

Eelroad

Tšeburekid

Teeme ühed tšeburekid. Krõbedad ja maitseka lihatäidisega pirukad.   Vaja läheb: Tainas: 0,5 kg jahu 1muna 1 tl soola Täidis:

Eelroad

Pudrukuulid

Idee pudrukuulide valmistamiseks sain Šoti munade (Scotch eggs) retseptist. Originaalretseptis on munad kaetud maitsestatud hakklihaseguga, paneeritud ja küpsetatud. Pudrukuulid on