Retsept aastast 1864 – Õunamoos küpsetada teist wiisi

Jaga retsepti

Retsept aastast 1864 – Õunamoos küpsetada teist wiisi

Koritakse 25-30 sured, küpsed, weiniappud tuiõunad, leikataks neid 4 jausse ja südamed wälja, ja keedetaks neid õige wähha weega üheks paksuks mosiks. Kümme lodi sukkrut ja 8 munna sawad ½ tundi õigekowwaste ühele pole ligutud; siis pantaks se õunamoos, 1 pealis tass õige peen riivleiba, ja seda wahtu  neist 8 munnavalgest senna jurde, segataks keik hästi üks teise all, kallataks kohhe se segamine ühte woiga mearitud ja riiwleiwaga üllepuistatud küpsewagnase, ja küpsetakse teda ½ tunni sees küpseks. Rõõsa kore- ja sukkruga süaks teda.

 

Retsept neljale sööjale

Koostisosad:

450g suhkruga õunapüreed (pürees 10% suhkrut)

2 munavalget

110 g suhkrut

40 g riivsaia

Näpuotsaga soola

Vormi määrimiseks võid ja vormi katmiseks riivsaia.

 

Vahusta munavalged ja lisa vahustatud munavalgetele suhkur kolmes osas, samal ajal kogu aeg edasi vahustades. Vahusta kuni kõik suhkur on sulanud. Sega õunapüree, munavalgevaht, sool ja riivsai omavahel. Pane saadud segu võiga määritud ja riivsaiaga üle puistatud ahjuvormi.

Pane vorm ahju ja küpseta ahjus 200 C juures 30 minutit. Lase küpsetatud õunamoosil jahtuda ning serveeri koos külma piimaga.

 

 

vaata veel:

Eelroad

Pesto röstitud tomatitega

Pesto koostisosad: 400 g kirsstomateid, pooleks lõigatud 30 g oliivõli+ 2 sl tomatite röstimiseks 2 suurt küüslauguküünt väike peotäis lehtpeterselli

Eelroad

Lõhe ja redise ceviche

Mõnus eelroog neljale.  Vaja läheb: 500 g  puhastatud ja nahata lõhefileed 2 suuremat laimi või 3 väiksemat pisike kimp murulauku