RAVIOOLID SUITSUKANA-FORTE JUUSTU TÄIDISEGA. SERVEERITUD PÄIKESEKUIVATATUD TOMATITEGA MAITSESTATUD KOOREKASTME JA TILGAKESE PETERSELLIÕLIGA.

Jaga retsepti

Täna õhtuks midagi Itaalia köögist. Pole küll väga kiire õhtusöök aga väike ajakulu tasub ennast ära.  Maitsed on mõnusad.
Retseptikogused ca 6-8-le sööjale.
Pasta:
6 muna
300 -500 g durum nisujahu
Taigna valmistamine
Segada köögikombainis taigaks 300g jahu ja 6 muna. Vajadusel lisa jahu. Sama tööoperatsiooni võib teha ka käsitsi.
1. Taigen panna lauale ja sõtkuda kätega ühtlaseks. Vaadusel lisada veel jahu.
2. Vormida väikesteks pallideks ja mässida toidukilesse.
3. Asetada 20 minutiks külmkappi.
4. Vormida pastamasinaga õhukesed lehed.
Täidis:
1 sibul
Õli
300g suitsubroileri kondita kintsuliha
75 g riivitud Forte juustu
Täidise valmistamine
1. Sibul tükeldada ja pruunistada pannil.
2. Kana puhastada nahast ja lõigata pisut peenemaks.
3. Sibul ja kana purustada köögikombainis ühtlaseks massiks
4. Lisada riivitud juust ning segada veel köögikombainiga. Mass peab muutuma ühtlaseks ja olema pigem kuiv.
5. Maitsestada soola ja pipraga.
Kaste:
800 ml vahukoort
4 küüslaugu küünt
6 päikesekuivatatud tomatit õlis
Sool, pipar
Kastme valmistamine
1. Potis kuumutada kergelt purustatud küüslaugu küüned ja päikesekuivatataud tomatid.
2. Lisada vahukoor ja keeta madalal temperatuuril ca 30 minutit kui vahukoor paksenenud.
3. Maitsestada soola ja pipraga
Vormida ravioolid ja keeta neid soolaga maitsestatud vees ca 5 minutit. Serveerida koos kastme, riivitud juustu ja basiilikuga. Lisada ka pisut peterselli õli.

vaata veel:

Eelroad

Kukeseenepirukas

Suvine kukeseene pirukas, mis on mõnusalt maitseküllane ja kergeks kõhutäiteks. Vaja läheb: Tainas: 125 ml piima 13 g värsket pärmi 

AASTA 2019 TOIDUREIS

Lefse

Seekord oleme jõudnud Norra ja valmistada otsustasin jälle midagi kartulist.Norra kartuli lameleiba ehk Lefse´t. Lefse´t süüakse palju jõulude ajal. Magus variant