Üks mõnus suvine rabarberikook.
Vaja läheb:
Koogi põhi:
150 g Tartu Milli sidrunikeeksi pulbrit
55 g vett
45 g toiduõli
170 g rabarberit, tükeldatud
Sega keeksipulber vee ja toiduõliga ühtlaseks. Vooderda 24 cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm küpsetuspaberiga. Pane koogivormi taigen ning raputa peale tükeldatud rabarber. Suru rabarberitükid kergelt taignasse ja lase koogivormil seista toatemperatuuril ca 15 minutit enne ahjupanekut. Küpseta põhja 190 C juures ca 15 minutit, kuni koogi servad on kergelt pruunikad.
Koogi kate:
2 muna
150 g suhkrut
100 g vahukoort
100 g rosinaid
400 g Ricotta kohupiima
pisut soola
Sega munad, suhkur, sool, vahukoor, ricotta ja rosinad ühtlaseks. Kalla saadud segu eelküpsetatud koogipõhjale ning küpseta kooki veel 190 C juures ca 10-15 minutit. Kooki ei tohi üle küpsetada, täidis peab olema veel kergelt võdisev kui koogi ahjust välja võtad. Lase koogil jahtuda täielikult enne serveerimist. Koogi kõrvale võid serveerida isetehtud rabarberimoosi aga kook sobib imeliselt ka ilma.