Rabarberikook purukattega

Jaga retsepti

In Engish

Rabarberihooajal tasub ikka rabarberikooki teha 😊 See kook on pisut vähem magus ja rabarberit on palju, mis annab koogile mõnusalt värske ja hapuka maitse.

Sellest kogusest saad 5 tartletti ( 12 cm läbimõõduga)

Põhi:
200 g jahu
25 g pärmi
70 ml piima
50 g suhkrut
75 g võid ( toasoe)
soola

Sega pärm suhkruga. Lisa piim ja sool.
Lisa jahu ja sõtku taignaks.
Kõige viimasena sõtku taignasse toasoe või.
Lase soojas kohas kerkida rätiku all ca 30 minutit.
Rulli tainas õhukeseks ja aseta tartleti vormide põhja.

Täidis:

500g tükeldtud rabarberit + 100 g suhkrut
4 tk  M muna
150 g hapukoort
130 g vahukoort
100 g suhkrut

Sega rabarber suhkruga ning jaga saadud segu tartleti vormide vahele.
Sega munad, suhkur, vahukoor ja hapukoor ja kalla vormidese rabarberi peale.
Küpseta ahjus 180 C juures ca 30 minutit. Lisa puru ja küpseta veel ca 15 minutit kuni tartlett on ilus ja pruunikas.

Puru:

115 g jahu
35 g suhkrut
60 g võid
soola

Näpi jahu, suhkur, sool ja või ühtlaseks puruks ja kata sellega tartlett.

vaata veel:

Eesti sünnipäev

Pähklibeseetort Vana Tallinna likööriga

Eesti sünnipäevaks sai valmistatud üks pähklibesee tort. Tordi vahel olev kreem on maitsestatud Vana Tallinna likööriga. Koogi jaoks läheb vaja:

Eelroad

Kuldsed sibulapirukad

 Kuldsed sibulapirukad, mis maitsevad imehästi soojalt ja koos külma piimaga. Taigna koostisosad:25 g pärmi1 sl suhkrut250 ml piima1 tl soola50