Rabarberi Tosca kook

Jaga retsepti

 

Jagan teiega oma Tosca koogi retsepti, milles pole midagi väga uut. Vähendasin klassikaliste mandlilaastude osa ja lisasin muid pähkleid ja kuivatatud jõhvikaid.
Ja mis kõige tähtsam keeksi osa on tasakaalus pähkli-karamellikattega (seda katet lihtsalt peab olema palju) ja rabarberi hooaeg on ju samuti alanud😊
Miks mitte rõõmustada oma ema selle koogiga läheneva emadepäeva puhul 😊

 

Põhi
2 muna
0,5 dl piima
1 dl suhkrut
2 dl jahu
75 g õli
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl vanilliekstrakti
soola
2 suurt rabarberivart

Vahusta munad suhkruga.
Lisa vanilliekstrakt, sool ja piim.
Sega jahu küpsetuspulbriga ja sega taigna hulka.
Lisa õli.
Vala saadud segu 24 läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi.
Kata taigen puhastatud ja tükeldatud rabarberiga.
Küpseta ahjus 200 C juures ca 20 minutit

Tosca kate
1 dl vahukoort
150 g võid
250 g suhkrut
2 spl jahu
50 g mandlilaaste
50 g purustatud India pähkleid
50 g kuivatatud jõhvikaid
50 g purustatud ja röstitud maapähkleid
Sega kõik koostiosad potis kokku ja lase keema tõusta.
Vala saadud segu eelküpsetatud koogipõhjale ja küpseta 220 C ca 10 minutit kuni kate on pealt kuldset värvi.
Jahuta kook täielikult enne serveerimist.

vaata veel:

Eelroad

Baklažaani involtini

Toskaana toiduretsept nr. 38 Ongi käes aasta lõpp ja olen jõudnud Toskaana toidureisi viimase retseptini. On olnud põnevaid roogi, millest

Eelroad

Drakon sushi roll

Mõnus sushi, mida kodus ise teha.  Draakoni rull on sushi, millel riis on väljapool ja nori leht seespool. Tempura taignas