Uh jälle üks rabarberi retsept. Aga mulle nii väga maitseb rabarber…
Seekord siis kringel.
Rabarberitäidis:
250 g puhastatud ja tükeldatud rabarberit
150 g suhkrut
Lase suhkrul ja rabarberil seista ca 3 tundi.
Vala ära tekkinud vedelik – sellest saab imehead rabarberi limonaadi.
Lisa 1 tl maisitärklist rabarberile
Taigna koostisosad:
1 pakk Veski Mati kuivpärmi
250 ml käesooja piima
5 g soola
100 g suhkrut
200 g jahu
Sega need koostisosad kokku ja kata kauss toidukilega. Lase seista toatemperatuuril 1 tund, kuni segu hakkab mullitama.
Nüüd lisa taignale veel:
60 g õli
200 g jahu (kui tainas tundub liiga vedel võid lisada veel jahu)
Sõtku taigen ühtlaseks- ca 3-5 minutit ja jäta kerkima sooja kohta, kuni taigna kogus on kahekordistunud.
Pane taigen jahuga kaetud lauale ja rulli ristküliku kujuliseks. Mida õhemaks taina rullid, seda rohkem kihte kringlile saad.
Määri taignale ühtalselt 90 g toasooja võid ning puista või peale suhkru-kaneelisegu (90 g suhkrut ja 1 spl kuhjaga kaneeli). Suhkru peale laota rabarber.
Rulli taignast rull (nagu teeksid kaneelirule) ja lõika see rull kääridega pikkupidi kaheks pikaks ribaks.
Keera need ribad üksteise ümber ja moodusta sellest põimitud ribast ring- nagu pildil ning aseta see küpsetuspaberile ning tõsta koos küpsetuspaberiga koogivormi (läbimõõt 26 cm).
Küpseta ahjus 200 C juures ca 40 minutit, kuni kringel on pealt mõnusalt pruun.
Pintselda soe kringel üle veega ja raputa üle tuhksuhkruga kui kringel on pisut jahtunud.