Õhulised ja piparkoogimaitselised ekleerid.
Koostisosad taignale:
250 ml vett
3 g soola
125 g võid
130 g jahu
muna ca 180 g ( ca 3 muna)
Lase vee-, või- ja soolasegul keema tõusta. Lisa jahu ning kuumuta saadud segu madalal kuumusel 5 minutit, segu samal ajal kogu aeg segades. Segades moodustub ilus ühtlane taignapall. Tõsta pott pliidilt ja lase segul pisut jahtuda enne kui hakkad muna lisama, et munad lisamisel ei kalgenduks.
Lisa munad ühekaupa (munad peaksid olema lahtiklopitud). Et taigen ei saaks vedel tuleb mune lisada ühekaupa ja jälgida kogu aeg taigna konsistentsi. Taigen peab hoidma oma vormi aga samas ei tohi olla liiga tihke.
Pane pannile küpsetuspaber ja pritsi küpsetuspaberile sakilise tüllega ca 8 cm pikkused ribad. Jäta ribade vahele ca 3 cm vaba ruumi, et ekleerid saaksid ilusti kerkida ning ei kerkiks kokku.
Pritsi ekleerid enne ahjupanekut vee pritsiga märjaks, nii ei lähe ekleerid ahjus küpsedes lõhki.
Küpseta ekleere ahjus 30 -40 minutit 210 C juures, kuni ekleerid on kuivad ja ilusad pruunid. 5 minutit enne küsetusaja lõppu tee mõneks sekundiks ahjuuks lahti ning lase niiskus ahjust välja. Lase ekleeridel enne täitmist jahtuda.
Ekleeride kreemi jaoks läheb vaja:
100 ml vahukoort
1 pakk Alma piparkoogikohupiimakreemi
50 g suhkurt
150 g toorjuustu
Vahusta vahukoor koos suhkruga ühtlaseks vahuks. Lisa kohupiimakreem ja toorjuust ning vahusta kuni saad ühtlase kreemi. Pane saadud segu pritskotti. Täida jahtunud ekleerid kreemiga (ekleerid saad täita kas otstest või põhja alt).
Ekleeride glasuurile läheb vaja:
100 g tuhksuhkrut
2 sl sidrunimahla
2-4 sl vett
pisut rohelist toiduvärvi
rukkilille õielehti
Sega omavahel suhkur, sidrunimahl, vesi ja toiduvärv. Kata saadud seguga ekleerid ja puista peale kaunistuseks rukkilille õielehti.



