Jõuluks mõnus ja sobilik maius, mida saab lihtsalt ja suhteliselt kiiresti valmistada ning maitseb hästi kõigile juustukoogi sõpradele.
Sellest kogusest saab 6 väikest koogikest.
Vaja läheb:
100 g õhukesi piparkooke
50 g sulatatud võid
200 g Philadelphia toorjuustu
50 g suhkrut
1 muna
100 g kuivatatud musti ploome
2 tl apelsinimahla
Purusta piparkoogid ühtlaseks puruks ja sega sulatatud võiga. Jaga võiga segatud piparkoogipuru kuue väikese silikoonivormi vahel. Suru piparkoogipuru tihedalt vastu silikoonivormi põhja ning küpseta ahjus 200 C juures 10 minutit.
Täidise valmistamiseks purusta ploomid köögikombainis pastaks ning lisa apelsinimahl. Sega/purusta veel kuni saad ühtlase massi. Jaga saadud segu silikoonivormide vahel ning pane saadud segu piparkoogipõhjade keskele.
Toorjuustumassi valmistamiseks vahusta muna suhkruga ja lisa toorjuust. Vahusta kuni saad ühtlase massi ning tõsta saadud mass vormidesse. Küpseta ahjus 160 C juures 30 minutit, kuni toorjuust on veel kergelt võbelev. Võta ahjust ja lase koogikestel vormis täielikult jahtuda. Kaunista piparkookidega ja suhkrustatud kuivatatud ploomidega.