Pidupäeva tort musta leiva, pähklite ja Alma metsmaasika kohupiimakreemiga.

Jaga retsepti

See tort sobib imehästi tähistamaks Eesti Vabariigi aastapäeva, sest sisaldab meie igapäevast musta rukkieiba. Miks mitte teha rukkileivast ka pidupäevane tort? 😊
Tordipõhjade koostisosad:
100 g musta rukkileivapuru (kuivata leib ahjus ja purusta köögikombainiga peeneks puruks)
110 g metspähkleid (purustatud)
5 muna (M suurus)
160 g suhkrut
1 tl küpsetuspulbrit
Kreemi koostisosad:
80 g suhkrut
kuivatatud maasikaid, purustatud
Kaunistuseks maasikaid, metsmaasikaid, kuivatatud maasikaid (terved) ja tüümiani oksakesi.
Kuumuta ahi 220 C-ni.
Vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks.
Lisa rukkileiva puru, purustatud metspähklid ja küpsetuspulber, mis on eelnevalt omavahel segatud.
Kreemi jaoks vahusta vahukoor suhkruga, lisa kohupiimakreem ja toorjuust. Vahusta kuni saad ühtlase kreemi.
Lihtsam versioon- ruudukujuline tort:
Pane tainas ahjuplaadile küpsetuspaberi peale. Küpseta ca 5-6 minutit 220 C juures ja edasi 175 C juures  ca 5-7 minutit. Jahuta biskviit enne tordi kokkupanekut.
Lõika küpsetatud biskviidi servad sirgeks ja lõika biskviit neljaks ühesuuruseks tükiks.
Määri kihtide vahele kreem ja puista kreemi peale (iga kreemikihi peale) purustatud ja kuivatatud maasikaid.
Kaunista tort marjade ja rohelisega. Lase tordil seista kapis üleöö enne serveerimist.
Kui soovid ümmargust torti, pead küpsetama kõik tordi kihid eraldi ümmarguses vormis (vormi läbimõõt 16 cm).

Retsept valmis koostöös Valio Eesti AS-iga.

vaata veel:

Eesti sünnipäev

Pidupäevatort

Eesti Vabariigi sünnipäevaks sai tehtud üks pidupäeva tort, mis näeb välja hea ja maitseb ka hästi.Aega selle tegemiseks kulub küll rohkem aga tulemus on oma

Eelroad

Focaccia ja pesto

Toskaana toidureis nr.19 Seekord siis saia lainel. Focaaccia on lihtne valmistada ja see meeldib kõigile. Seekordne retsepti versioon karamelliseeritud sibulatega. Koostisosad: 1 pakk kuivpärmi 120

#mymumisthebestcookever