Passion on mõnus hapukas ja meeldiva maitsega. Mousse on kerge ja meeldivalt õhulise konsiatentsiga ja tordi värv on mõnusalt ja kevadiselt kollane.
Vaja läheb tordipõhjale:
2 muna
2 spl suhkrut
2 spl jahu
näpuotsaga soola
Vahusta munad koos suhkru ja soolaga tugevaks vahuks. Lisa sõelutud jahu ja sega ettevaaltlikult ühtlaseks taignaks. Tee seda ettevaatlikult, et võimalikult palju jääks õhku taignasse. Nii saad mõnusalt õhulise biskviidi. Pane taigen küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäivasse küpsetusvormi (suurus ca 24 cm). Küpseta ahjus 200 C juures ca 10 minutit või kuni biskviit on mõnusalt pruun. Lase küpsenud tordipõhjal täielikult jahtuda ning lõika see kaheks ühesuuruseks kettaks.
Passioni-mousse
300 g passionipüreed MONIN (magus püree)
3 lehte želatiini
250 g vahukoort
Tarretis:
200 ml multiviljanektarit
4 passionivilja
2 lehte želatiini
Kaunistuseks šokolaadimune jne.
Passionimousse valmistamiseks pane želatiinilehed veega paisuma ca 10 minutiks. Pigista želatiini lehed liigsest veest kuivaks ja lisa kuumutatud passionipüreele. Jäta segu jahtuma.
Kui segu on jahtunud lisa vahustatud vahukoor. Vooderda lahtikäiva tordivormi põhi küpsetuspaberiga ja pane sinna 1 tordipõhja ketas. Lisa segu tordipõhjale ja silu ühtlaseks. Aseta tort ca 1 tunniks külma tarduma. Kui mousse on tardunud, siis pane moussele teine tordipõhja kiht.
Kui segu on jahtunud lisa vahustatud vahukoor. Vooderda lahtikäiva tordivormi põhi küpsetuspaberiga ja pane sinna 1 tordipõhja ketas. Lisa segu tordipõhjale ja silu ühtlaseks. Aseta tort ca 1 tunniks külma tarduma. Kui mousse on tardunud, siis pane moussele teine tordipõhja kiht.
Nüüd valmista tarretis. Kuumuta nektarit keemiseni. Pane želatiinilehed veega paisuma ca 10 minutiks . Pigista želatiini lehed liigsest veest kuivaks ja lisa kuumutatud nektarile. Lase segul jahtuda toatemperatuurile. Lõika pooleks passioniviljad ja uurista välja seemned. Lisa seemned tordi pealmisele kihile ja kalla peale tarretis.
Aseta tort külma tarduma.
Aseta tort külma tarduma.
Eemalda tardunud tort koogivormist ja aseta kandikule. Kaunista vastavalt oma soovile.

