Õunaleib, milles on palju õunu ja mis maitseb eriti hästi koos külma piimaga.
Vaja läheb:
100 g toasooja võid
100 g suhkrut
2 muna
1 tl vanillisuhkrut
0,5 tl soola
1 tl küpsetuspulbrit
160 g jahu
350 g puhastatud ja tükeldatud õunu
50 g pruuni suhkrut
1 sl kaneeli
Kaunistamiseks mandlilaaste
Vahusta toasoe või 100 g suhkru ja vanillisuhkruga. Lisa vahustatud võile ühekaupa munad ning vahusta kuni saad ühtlase vahu. Sega omavahel jahu, sool ja küpsetuspulber ning lisa saadud segu või-munavahule. Sega ühtlaseks tainaks ning kalla pool tainast ettevalmistatud (küpsetuspaberiga vooderdatud) leivavormi. Sega õunatükid suhkru ja kaneeliga ning laota pool õuntest taignale. Kata õunad ülejäänud taignaga ning lisa taigna peale ka ülejäänud õunad. Kaunistamiseks võid lisada leivale ka mandlilaaste.
Küpseta eelkuumutatud ahjus 160 kraadi juures pöördõhuga 55-60 minutit või kuni leib on läbi küpsenud. Lase jahtuda enne serveerimist.